Afbeelding

Week van de Duurzaamheid

Algemeen

HELLENDOORN - De gemeente Hellendoorn viert ook dit jaar weer fanatiek de Week van de Duurzaamheid. Op 10 oktober is de landelijke Dag van de Duurzaamheid, maar Hellendoorn pakt graag groter uit.

De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht voor het thema duurzaamheid, niet alleen bij de gemeente, maar ook ondernemers, organisaties, kennisinstellingen en vele anderen.

Duurzaamheidsmarkt
Om op een leuke, laagdrempelige manier zoveel mogelijk inwoners te inspireren op het gebied van duurzaamheid, organiseert de gemeente op zaterdag 12 oktober een Duurzaamheidsmarkt. Deze zal gehouden worden van 12.00 tot 16.00 uur op het Henri Dunantplein in het centrum van Nijverdal. De gemeente organiseert de markt in samenwerking met het Platform Duurzaam Hellendoorn. Organisaties en ondernemers die hun duurzame producten en ideeën aan het publiek willen presenteren zijn van harte welkom om aan te haken. De gemeente heeft hierbij wel een voorkeur voor lokale partijen. De gemeente denkt dan aan aspecten zoals eerlijke 'fair trade' handel, biologische producten, energiebesparing, duurzame bouwmethodes en op het gebied van klimaatadaptie.

Aanmelden
De gemeente hoopt dat veel geïnteresseerden zich aan zullen melden. Zo ontstaat een mooi gevarieerd aanbod. Aanmelden kan voor 9 september bij Wim Poortinga, beleidsmedewerker duurzaamheid. Hij is bereikbaar op w.poortinga@hellendoorn.nl of via 0548-63 05 04.

Besparing en balans
De gemeente hoopt op termijn het gebruik van energie in de gehele gemeenschap terug te dringen én mensen te bewegen duurzame energie op te wekken en te gaan gebruiken. Dit is steeds aantrekkelijk, bijvoorbeeld door de steeds efficiëntere zonnepanelen.

Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 4 uur geleden
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 6 uur geleden
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 9 uur geleden
Afbeelding
Column: Vakmanschap... 11 uur geleden
In 'Wat bezielt je' vertelt Paul Janse over zijn leven en zijn geloof, dat door de jaren heen veranderd is.
Paul Janse schuift aan bij Wil de Bruine in Wat bezielt je 13 uur geleden
Het nieuwe urban skatepark in het Blokkenpark is bijna klaar, maar is al in gebruik genomen. (Foto: Wouter de Wilde | DE WILDE MEDIA)
Opening van Urban Skatepark 17 apr, 19:45
Afbeelding
Inge fotografeert hobby's: Renate houdt van schilderen 17 apr, 18:05
De drone stuurt de coördinaten door zodat de vrijwilligers de dieren of nesten kunnen weghalen.
Project opsporen en redden 17 apr, 13:53