Stegeman Installatie Management helpt bij verduurzamen

RIJSSEN/HOLTEN - Vlak voor de bouwvak heeft Stegeman Installatie Management en Beheer het werk aan het pand van Marnix Sign opgeleverd. Het pand is nu klaar voor de toekomst.

In dit geval is er met Marnix Sign afgesproken om niet halfslachtig te werk te gaan. Van boven tot onder is het pand uit de jaren 80 verduurzaamd met systemen om het pand koel te houden in warme periodes, te verwarmen als het buiten koud is.

Energie opwekken
Marnix Sign kan door Stegeman Installatie optimaal gebruik maken van duurzame energie. Zo wekken de zonnepanelen op het dak de elektriciteit op voor de apparatuur in het pand en voor de verwarming. Ook zijn er warmtepompen in cascadesysteem als een hybride opstelling geplaatst. Als de warmtepompen die op enig moment ingeschakeld zijn niet voldoende vermogen hebben of de elektra kosten te hoog worden zal deze automatisch overschakelen op een CV ketel die dan de functie van de warmtepomp overneemt. Ook wordt er gebruik gemaakt van een Warmte Terugwin Systeem (WTW). Een ingenieus systeem waarbij elke ruimte aan de hand van CO2-meters apart geventileerd wordt en optimaal gebruik wordt gemaakt van de aanwezige reeds warme omgevings lucht door deze warmte af te geven aan de verse ingebrachte ventilatie lucht.

Plan van aanpak
Stegeman Installaties werkt op kleine en grote schaal, bij nieuwbouw, renovatie en restauratie. Gezamenlijk wordt er gekeken welke mogelijkheden er zijn om te verduurzamen, welke conventionele er noodzakelijk zijn en hoe dat allemaal ingepast moet worden. Is het pand geschikt voor zonnepanelen? Zou een warmtepomp de oplossing kunnen zijn? Stegeman Installaties stelt een volledig plan op en alles wordt op elkaar afgestemd. Veel projectontwikkelaars en aannemers vertrouwen al op de expertise en ervaring die Stegeman in de loop der tijd heeft opgebouwd. Zij schakelen al tijdens het ontwerpproces Stegeman in om extra werk achteraf te voorkomen.

Informatie
Wanneer u meer wilt weten kunt u terecht op de website van Stegeman Installatie Management en Beheer: http://www.stegeman-management.nl/. Ook kunt u contact opnemen via info@stegeman-management.nl
of telefonisch: 06-25313964.

Meer berichten
 
Auto zoeker