Foto: Gertjan Schutten

De Eurol Hellendoorn Rally "Shake Down" op 14 september

NIJVERDAL - Als opwarmer voor de eigenlijke rally, is dit alweer de achtste keer dat de "Shake Down" georganiseerd wordt.

Begonnen ooit met drie auto's, zullen dit keer minimaal twintig auto's van de diverse teams acte de présence geven op het Keizerserf. Door een hernieuwde samenwerking met de organisatie van de Hellendoorn Rally, zijn er diverse deelnemers/auto's aanwezig. Voor het eerst zijn ook de rally info-pakketten te koop bij de stand van de HR organisatie.

Rallyteams
Eén van de eerste aanmeldingen was die van Marlon Krieger. Zij zit het gehele seizoen als navigatrice al naast de Belgische coureur Melissa Debackere, strijdend voor het Nederlands kampioenschap. Een week voor de rally komt haar Skoda Fabia R5, uit België voor de "Shake Down". Dit alles mogelijk gemaakt door Dassy Workwear. In samenwerking met de firma Nijverdal Infra en Hema Nijverdal kunnen we al de O auto presenteren. Voor het eerst staat dan ook een Hyundai I 20 R5 op de Shake Down. De auto geprepareerd door Team Rallysport van Martin van Iersel zal bestuurd worden door Martijn Moree. Zijn vader, Erik Moree staat samen met Pascal Meijs aan de start met een Citroën DS3 R5. Voor de vertegenwoordiging van de historic rally zorgt onder andere Henk-Peter Meilink met de vader van alle 4wd auto's, een Audi Ur-Quattro.

Locale helden
Dan natuurlijk onze vaste waarden, regionale favorieten, altijd goed voor een stuk spektakel. Altena/Aaltink de equipe die de Evo's het vuur aan de schenen legt met hun 20 jaar oude Opel Manta. Edwin Wolves, met zijn Opel Kadett GTE, altijd in voor een "feestje". Gerard Tijink reeds jaren in samenwerking met Het Deltion College staat aan de start met zijn vertrouwde Mitsubishi Evo, en de ook in een nieuw jasje gestoken Nissan 350Z. Marcel Stegeman ook aanwezig met zijn nieuw opgebouwde Ford Fiesta R2, en in dezelfde klasse met eenzelfde auto Jan Poortman uit Holten. Hans Weijs laat zich als preparateur vertegenwoordigen door een M3 en een 130i uit zijn stal. Niet als deelnemers, maar wel om reclame te maken voor hun stichting en voor hun evenementen, is Rally for Kids aanwezig. Kinderen met een beperking laten genieten van de rallysport.

Race en Rallysimulator
Na een jaar afwezigheid is hij er weer, de race/rally simulator van UGX. Met vijf personen tegelijk plaats nemen in de Racing Seats om je even Sebastian Ogier of Max Verstappen te voelen. Deelname is gratis en wordt u mede aangeboden door uw Hema, en Nijverdal Infra.

Rally pakket verkoop
Bij de HR stand zijn al de info-pakketten te koop, met onder andere rallysticker, rallymagazine, proevenkaart, pass partout voor de diverse proeven en service (excl.Luttenb.). Speciaal tijdens de "Shake Down" bestaat de mogelijkheid om bij aankoop van het info-pakket een helikoptervlucht boven de proeven te winnen. Of voor de mensen met een nog groter hart, een kans om een rallyproef mee te maken als bijrijder in de X auto ( 18+).

Meer berichten
 
Auto zoeker