Succesvolle eerste editie Strade Bianche Nijverdal

NIJVERDAL - Fietstoerclub CC'75 organiseerde afgelopen zaterdag samen met Bruisend Nijverdal de eerste editie van de Nijverdalse Strade Bianche. Een mooie tocht, geschikt voor de racefiets, mountainbike, cyclocrossfiets én gewone stadsfiets. Het doel van de tocht was dan ook vooral om op een gezellige, laagdrempelige manier de omgeving te verkennen.

Deelnemers konden kiezen uit een viertal routes, telkens van 30 kilometers. Zo kon men zelf het totale aantal kilometers bepalen.

Moon concept
Het idee van de 'strade bianche' oftewel, witte wegen, komt uit Italië. "Via familie dat in een ander deel van het land woont, kwam ik in aanraking met een Strade Bianche", legt één van de organisatoren, Marinus van Boxtel, uit. Hij had al enkele jaren de wens om een soortgelijke tocht in Nijverdal te organiseren. Met mooie natuur en mooie paden is het immers volop genieten voor de liefhebber. "Er zijn veel bestaande mogelijkheden voor de MTB of racefiets, maar het mooie aan de Strade Bianche is de combinatie. De tocht is dan ook geschikt voor alle fietsen".

Succes
De eerste editie mag volgens de organisatie dan ook een succes genoemd worden. Organisator Marcel Bosgra was bijzonder enthousiast over de huidige interesse en het toekomstperspectief: "Er waren 200 deelnemers en we proberen volgend jaar toch zeker naar de 500 deelnemers te gaan." De tocht trok een mooi deelnemersveld, ook van ver buiten de regio. Er waren liefhebbers uit onder meer Utrecht, Brabant en Drenthe. De kwaliteit van de vier uitgezette routes leverde veel positieve reacties op bij de deelnemers. Ook het facilitaire deel was voor een eerste editie goed verzorgd; hoofdsponsor Jumbo verzorgde de inwendige mens en er was voldoende parkeergelegenheid voor zowel de auto als fiets.

Volgend jaar
Dat de Strade Bianche een vervolg moet krijgen is dus logisch, zo concludeert Marcel Bosgra. Zeker ook gezien het feit dat dit met de gezellige feesttent een mooie, gezellige toevoeging is aan het programma van Bruisend Nijverdal als geheel. Na afloop konden de deelnemers volop genieten van deze mooie feestweek.

Meer berichten
 
Auto zoeker