Muzikale schoonheid bij Muziek onder de Trap

NIJVERDAL - Donderdag 19 september opent Muziek onder de Trap vanaf 20.00 uur het seizoen met violiste Anima van Malssen. Zij wordt begeleid door pianist Alfred Snel.

Tijdens dit concert wil Anima de schoonheid van de muziek onder de aandacht brengen en haar publiek meevoeren op betoverende vioolklanken. Het concert vindt plaats in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur, onder de trap bij de foyer van het ZINiN Theater.

Anima van Malssen
Anima van Malssen volgde haar studie viool bij Sylvia van der Grinten aan Conservatorium ArtEZ in Zwolle, waar ze in juni 2018 haar master behaalde. Haar stages bij het Orkest van het Oosten en het Gelders Orkest waren succesvol en inmiddels is zij ook bij het Parnassus Ensemble actief. Zo maakte ze in mei 2019 onderdeel uit van het groots opgezette project "Mozart in Zutphen", de uitvoering (in vijf opeenvolgende concerten) van alle achttien missen van Mozart. Daarnaast is Anima werkzaam als kamermusicus en viooldocente. Bij het lesgeven profiteert Anima van haar wetenschappelijke achtergrond: In haar geboortestad München rondde ze een masterstudie af in de kunstgeschiedenis, de muziekwetenschap en de Duitse literatuur. Deze achtergrond stelt haar in staat om bij de benadering van een muziekstuk de puur technische kant van het vioolspel in te bedden in de historische (culturele) context van de muziek. Zo geeft ze haar leerlingen een inkijkje in een dimensie achter en boven de specifieke mogelijkheden en beperkingen van een instrument.

Pianist Alfred Snel
Alfred Snel kreeg zijn opleiding aan het Koninklijk conservatorium te Den Haag. Zijn docenten waren Léon Orthel, Jan de Man en de Franse pianiste Janine Dacosta. Na zijn studie heeft hij zich toegelegd op het begeleiden, van zowel instrumentalisten als vocalisten en volgde daarvoor verschillende masterclasses. Jarenlang heeft hij les gegeven aan de Stedelijke Muziekschool te Den Haag en uiteindelijk heeft hij Sweelinck Muziekopleiding opgericht. Naast het lesgeven is hij altijd uitvoerend musicus gebleven. Van een aantal projecten was hij de initiator en producent. Zo onder andere bij "Vooruit met de geit", een project waarbij Russische liederen werden gezongen en op piano begeleid en de vertalingen van de hand van Karel van het Reve door poppenspel werden voorgedragen.

Programma
E. Bloch (1880 – 1959) – Ba'al Shem, Three Pictures of chassidic Life No. 2 Nigun voor viool en piano
Fr. Chopin (1810 – 1849) – Nocturne opus 9 nr. 1 voor piano
L. van Beethoven (1770 – 1827) – Sonate opus 12 nr.1 voor viool en piano * Allegro con brio * Tema con Variazioni – Andante con moto * Rondo – Allegro
J.S. Bach (1685 – 1750) – Partita BWV 1006 voor viool solo * Praeludium
Z. Kodály (1882 – 1967) – Adagio voor viool en piano
Fr. Kreisler (1875 – 1962) – Spaanse Dans in e kl.t. van Enrique Granados voor viool en piano – Tango van Isaac Albeniz opus 165 nr. 2 voor viool en piano

Meer berichten
 
Auto zoeker