Afbeelding
Foto: Eigenaar

Het hardloopfeest voor iedereen!

Algemeen

NIJVERDAL - Het hardloopfeest voor iedereen, de Auto Aaltink CityRun Nijverdal, heeft als doel om iedereen te bewegen mee te doen aan een gezellig en sportief evenement. Kom dat zelf beleven op zondag 22 september tijdens de derde editie in de kern van Nijverdal.

Bewegen is goed en leuk als het maar op het eigen niveau wordt gedaan en dat kan tijdens de Cityrun. Een getrainde hardloper heeft waarschijnlijk als doel om zo snel mogelijk te finishen, maar voor wie voor de eerste keer een 5 kilometer loopt, is de euforie van het passeren van de finish waar het omdraait.

Kleine wijzigingen
Ten opzichte van vorig jaar zijn er enkele wijzigingen. De starttijden zijn aangepast, het parcours is dit jaar verlegd, de 2,5 kilometer is vervallen en de hilarische StilettoRun is ervoor in de plaats gekomen. De StilettoRun is 230 meter lang en start om 14.00 uur bij sponsor Leferink aan de Grotestraat en vervolgens via het Keizerserf naar de finish bij ToiToi. Deelnemen aan de StilettoRun is gratis!
De afstanden De Haere 5km en De Heutink 10 km gaan over een parcours van 2,5 kilometer lang in hartje Nijverdal. U kunt de deelnemers van de 10 km dus maar liefst vier keer aanmoedigen!
Voor de kinderen is er De Hooischuur KidsRun van 650 meter voor de leeftijd van 4 tot en met 9 jaar en 1300 meter voor 10- tot en met 12-jarigen. De school met procentueel de meeste deelnemers bij De Hooischuur KidsRun wordt getrakteerd op ijs van Bakkerij Lorkeers en iedere deelnemer van de Kidsrun krijgt een gratis pannenkoek bij De Hooischuur.

Randprogramma
Voor lopers en publiek is er weer een uitgebreid randprogramma met lekker eten en gezelligheid. Langs het parcours klinken verschillende muziekstijlen van onder andere de Trottoirband, De SofaRockers, Trommelband Batteristas, DJ Lars en DJ Mooi Bussie.

Deelnemen
Inschrijven voor de Auto Aaltink CityRun Nijverdal kan nog op zaterdag 21 september tussen 12.00 en 16.00 uur in de showroom van Auto Aaltink aan de Marie Curiestraat 6 of tot een halfuur voor de wedstrijd in het oude pand van Renata aan de Willem Alexanderstraat.

Afbeelding
Toneelvoorstelling 'In de Lift' te zien in het ZINiN Theater 8 uur geleden
Afbeelding
Een pittige thuiswedstrijd voor NKC '51 1 10 uur geleden
Afbeelding
Risico om te degraderen groter voor SVVN na verlies 12 uur geleden
Afbeelding
Van hoog naar laag: ontdek de Sallandse Heuvelrug per fiets! 14 uur geleden
De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 4 mei, 18:01
Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 4 mei, 12:42
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 3 mei, 19:47
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 3 mei, 17:44