Leerlingen Reggewinde halen 1200 euro op voor Villa Pardoes

NIJVERDAL - 'Méér modder', was de opdracht, die de organisatie van de 'Reggecross' mee kreeg voor dit jaar. En dat hebben de leerlingen van Daltonschool Reggewinde geweten. Voor het 10e jaar heeft de Reggewinde  een hindernissenparcours georganiseerd om geld in te zamelen, deels voor de school en deels een goed doel. En deze keer dus met volop modder.

De ouderraad, vele ouders en vrijwilligers hebben zich ingezet om van dit jaarlijks terugkerende spektakel een succes te maken. Vooral Gerard Bruggeman, opa van één van leerlingen, is van grote waarde voor deze Reggecross. Zijn ervaring - organisator en opbouwer van de Reggesurvival -  komt steeds goed van pas en de Reggewinde is dan ook ongelooflijk blij met zijn bijdrage.

Klimmen en klauteren
Dit jaar werd het parcours uitgebreid met een verhoging met klimnetten, waar je met behulp van een ingezeepte glijbaan van af moest om, jawel, te belanden in de modder. Ook vele andere obstakels zorgden voor veel klim- en klauterplezier, met aan het eind een grote waterbak. Veel kinderen hadden al gauw geen schone, droge draad meer aan hun lijf.
Na drie kwartier zat het erop en konden de kinderen zich gaan omkleden en warme kleren aandoen. Na chips en ranja te hebben genuttigd was het tijd om naar huis te gaan, sommige nog niet helemaal opgewarmd. 'Maar', zei een nog bibberende leerling, 'we doen het voor de zieke kinderen'.

Villa Pardoes
De Reggecross sponsorloop is o.a. gelopen voor Villa Pardoes. Dat is een vakantieverblijf in Kaatsheuvel. De stichting verzorgt gratis vakanties voor gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind, zodat zij ook eens een tijdje aan iets anders kunnen denken dan aan hun ziekte. Villa Pardoes mag €1200 in ontvangst nemen.

Meer berichten
 
Auto zoeker