Column: Bruisend Nijverdal

Foto: Hans Bolte

Mooie naam eigenlijk: Bruisend Nijverdal! Het einde van de zomer en een nieuwe tijd ligt voor ons. Hoe staan we erin? Wat zijn uw verwachtingen? Vaak zijn de verwachtingen gebaseerd op onze ervaringen. Hebben we vooral positieve ervaringen, dan bouwen we daar vaak automatisch op voort. Hebben we negatieve ervaringen, dan wordt het een stuk lastiger om het jaar bruisend tegemoet te zien! En dan komt daar Davina Michelle met haar tekst om u te laten nadenken: Hemelwaarts, richt hoger, als je genoeg hebt gehad, je zou boven moeten komen.

De andere kant op dus, negatief zien als uitdaging, hoe moeilijk dat ook kan zijn! Daarbij, je hoeft het niet alleen te doen; zoek verbinding. Nijverdal kan alleen Bruisen met haar inwoners en alles wat zich tussen ons afspeelt meegenomen. Niet alleen poker Facebook, wat ook mooi is trouwens. Maar ook de andere kant, onze schaduw, in vertrouwen laten zien aan elkaar. Zeg maar met het Hart (u dus) van Nijverdal. Zonder mest geen bloem.

Paul Smit, die sprak op de ondernemersbeurs, heeft een mooi boekje geschreven over non-dualiteit. Dit gaat over een groeiend bewustzijn dat we meer één zijn met zijn allen dan velen denken. Sommigen vinden dat 'zweverig' of zeggen 'ik ben daar te nuchter voor'. Interessante opmerkingen. Wat is zweverig? Is liefde, oordeelloosheid, ook te zweverig, zijn we daar ook te nuchter voor? Of liggen daar onbekende mogelijkheden? Te nuchter? Als je vandaag blijft doen wat je gisteren deed, zal morgen dan anders, beter worden? Ik heb net als Paul Smit, Davina Michelle beide benen op de grond, maar wil wel blijven geloven in nieuwe mogelijkheden; skywards zeg maar. Daarvoor roept het leven me op om te blijven geloven in nieuwe mogelijkheden en dat hangt samen met oude overtuigingen los durven laten. Soms roepen deze woorden weerstand op; in onszelf of daarbuiten. Bedenk dan: zonder wrijving geen glans. Onderzoek, bespreek je weerstand én; zo laten we Nijverdal bruisen!!

Een goede tijd gewenst.
Hans Bolte, praktijk Puur therapie en coaching

Meer berichten
 
Auto zoeker