Aantrekkelijke nieuwe rijkssubsidie voor het beter isoleren van uw eigen woning

HELLENDOORN - Het duurzamer opwekken en verstandiger omgaan met energie is een belangrijke ambitie voor de gemeente Hellendoorn. Naast dat de gemeente zelf al veel doet om duurzamer te werken, is er ook voor inwoners veel rendement te behalen op het gebied van duurzame energie.

Sinds 2 september is er ook een interessante nieuwe subsidieregeling bijgekomen. Het gaat om de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis, kortweg SEEH.

Opzet
Doel van de regeling is om huizenbezitters te bewegen niet één, maar minimaal twee duurzame maatregelen uit te laten voeren. Hierbij kan men dan denken aan het beter isoleren van het dak, de gevel, de bodem en vloer, maar ook plaatsing van HR++ of triple glas. De subsidie bedraagt maximaal 10.000 euro per woning. Voor huizenbezitters die kiezen voor een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen kan dit zelfs opgerekt worden tot maximaal 15.000 euro.

Meer informatie
Huiseigenaren die meer informatie willen over deze aantrekkelijke regeling, kunnen kijken op de website www.rvo.nl/subsidies-regelingen/seeh. Daar staat ook een rekentool om te bekijken welke subsidies u aan zou kunnen vragen. Hellendoorners die graag aan de slag willen met het verduurzamen van hun woning maar niet weten waar ze precies moeten beginnen kunnen ook een onafhankelijk advies inwinnen bij de lokale wooncoaches van Duurzaam Thuis Twente. Zij geven gratis en vrijblijvende adviezen en kunnen daarnaast ook de weg wijzen naar verdere subsidiemogelijkheden. Er is tot eind 2024 maar liefst 84 miljoen euro beschikbaar. Om contact op te nemen met de lokale wooncoaches kunt u bellen met 088-185 01 30 of mailen naar info@duurzaamthuistwente.nl. De coaches hebben ook een wekelijks inloopspreekuur in het Huis van Cultuur en Bestuur in Nijverdal, op de donderdag van 18.30 tot 19.30 uur.

Levensloopbestendig
Het loont om naast de duurzame maatregelen ook alvast na te denken over het levensloopbestendig maken van de woning. Zeker wanneer u op een leeftijd raakt dat het lichamelijk wel eens wat minder zou kunnen gaan. Het combineren van dit soort nuttige aanpassingen zorgt ervoor dat u een leven lang behaaglijk, veilig en duurzaam kunt blijven wonen.

Meer berichten
 
Auto zoeker