Afbeelding

Heksendorp Hellendoorn

Algemeen

HELLENDOORN - Er zullen weer heksen naar Hellendoorn komen. Dit jaar van 18 tot 27 oktober komen ze niet naar Hellendoorn Heksendoorn, maar naar Heksendorp Hellendoorn.

Het heksenfeest belooft een stuk rustiger te worden dan in voorgaande jaren. Tovenaar Hadas is namelijk niet bij het feest dat dit jaar in het dorp wordt gevierd en niet in het bos.

Nieuwe naam
De naam is voor zowel de jonge als de oudere heks makkelijker te onthouden en uit te spreken. Om de nieuwe naam te vieren, is er een nieuw evenement toegevoegd aan het feest: de versierde fietsenoptocht 'Bike Mania', een prachtige tocht door Heksendorp. Draaiende wielen, trappende voetjes, daar gaat het heksenfeest op vrijdag 18 oktober mee van start. De tocht is uitgezet in samenwerking met Mountainbike Mania.

De Spannende Tocht
Dit jaar worden de heksen niet in het bos ingelokt door Hadas, maar in en rond het dorp lopen ze door smalle steegjes, spannende bosjes, en belanden ze uiteindelijk op de Hofmansweide, waar de tocht ook van start gaat. Het wordt er echter niet minder spannend om, want de grote heksenverhalenschrijver Bjorn Zillen van de ZINiN Jeugdtheaterschool Xapp heeft een heel bijzonder verhaal bedacht. Achter de schermen heeft hij al met de heksen geoefend in het dorp, waar tijdens de spannende tocht heel wat heksen op geheimzinnige wijze zullen verdwijnen.

Kaartverkoop
De kaartverkoop van de Heksendoorn-activiteiten start op donderdag 10 oktober bij Primera Hofman Hellendoorn en Tourist Info Nijverdal. Kaarten voor de pompoenworkshop zijn ook te koop bij Tuincentrum Calkhoven in Nijverdal. Kaarten voor de spannende tocht en de Bike Mana zijn online te koop, daarvoor moeten men even kijken op de website of Facebook pagina van Heksendorp Hellendoorn. Voor wie geen genoeg kan krijgen van Heksendorp zijn combitickets voor de Spannende Tocht en Bike Mania te koop. In de voorverkoop kosten de tickets respectievelijk € 6,50 en € 3,00, online € 7,30 en € 3,80. Koop je voor beide evenementen een combi-ticket dan is de prijs € 8,00 en €8,80 online.

René en José geflankeerd door hun zonen, voor hun bedrijfspand in Haarle. Trots dat ze al 25 jaar met veel plezier dit bedrijf runnen.
'Zijn trots op wat we bereikt hebben' 10 uur geleden
Afbeelding
LSVN houdt weer een Straat- en wijktoernooi 11 uur geleden
Afbeelding
Twee keer goud voor G.V. Fysion in regiofinale 13 uur geleden
Afbeelding
Ashley en Fayèn turnen individuele finale 13 uur geleden
Afbeelding
Goede prestaties, geen kans op medailles door een tekort aan juryleden 14 uur geleden
Senioren dames en jeugd heren
Veel medailles voor springers G.V. Fysion 14 uur geleden
Afbeelding
Column: Eigendomsverkrijging door verjaring 17 uur geleden
Afbeelding
Mooie opening WK Enduro voor Kaiya Brouwer 19 uur geleden