Afbeelding

Week van de duurzaamheid

Algemeen

NIJVERDAL - Van 7 tot en met 12 oktober vindt in de gemeente Hellendoorn weer de Week van de Duurzaamheid plaats. De organisatie is in handen van de Stichting Platform Duurzaam Hellendoorn en de gemeente Hellendoorn.

Dinsdag 8 oktober is er een duurzaamheidslunch voor genodigden uit verschillende geledingen van de samenleving op CSG Reggesteyn. Urgenda directeur Marjan Minnesma is hoofdgast en na de lunch gaat zij uitgebreid in gesprek met leerlingen van Reggesteyn. 's Avonds is er een afwisselende avond in het ZINiN Theater onder het thema 'Duurzaamheid; wat kunnen we zelf doen?' Vanaf 19.00 uur is iedereen welkom en om 19.30 uur start het programma. De toegang is gratis. Diverse lokale duurzaamheidsinitiatieven krijgen het podium dat ze verdienen. Zo zijn er bijvoorbeeld verhalen over de duurzame productie van Ben & Jerry's en over het wonen in een duurzame woning.

Donderdag 10 oktober
Op donderdag 10 oktober wordt er weer voorgelezen op bijna alle basisscholen in de gemeente door politici, ambtenaren, duurzaamheidsambassadeurs en vertegenwoordigers van organisaties die deelnemen in het Platform.

Zaterdag 12 oktober
Van 12.00 tot 16.00 uur vindt er weer een duurzaamheidsmarkt plaats op het Henri Dunantplein. Ook dit jaar zijn weer diverse organisaties en bedrijven aanwezig die informatie verstrekken over zonnepanelen, alternatieven voor aardgas en elektrisch vervoer, financiering daarvan en het uitoefenen van groene hobby's. Verder zijn er stands met fairtrade en duurzame producten zoals kaas, honing, fruit en groente en er is gelegenheid om 100 % puur natuur sap te proeven. Het Kringloopbedrijf De tweede Ronde zal aanwezig zijn met tweedehands kleding. Het Afvalbedrijf Hellendoorn haalt al 25 jaar het huishoudelijk afval gescheiden op en wil hieraan extra aandacht besteden. Op de markt wordt een wedstrijdje afvalscheiding georganiseerd en er is uitgebreide informatie over bijvoorbeeld zwerfafval en voedselverspilling. Wethouder Joosten opent de markt om 12.00 uur. Ook de duurzaamheidsambassadeurs laten van zich horen. Zo treden de slagwerkgroep van Advendo, het Christelijk Zangkoor Nijverdal en muziek vereniging KSW op. De duurzame Korenmolen de Hoop in Hellendoorn is te bezoeken en daar wordt uitleg gegeven over de aanwezige warmtepomp en de opwekking van duurzame elektriciteit.

Afbeelding
Bas Leusenkamp plaats zich voor Nederlands kampioenschap 1 minuut geleden
The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 12 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 14 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 20 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 22 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival gisteren
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 18 apr, 19:29
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 18 apr, 17:39