Foto: Petra Koenderink

Kringloopdag n' Roondgaank

RIJSSEN - Komende zaterdag 5 oktober vieren ruim 160 kringloopwinkels door heel Nederland de Nationale Kringloopdag. Ook bij kringloop n' Roondgaank bent u van harte welkom.

Kringloop n' Roondgaank is gevestigd aan de Nijverheidsstraat 19 in Rijssen. Dit jaar is de Nationale Kringloopdag extra bijzonder voor hen; n' Roondgaank bestaat namelijk 35 jaar.

Bijzondere branche
Tijdens de Nationale Kringloopdag maakt het publiek kennis met deze bijzondere branche. In kringloopwinkels krijgen zowel spullen als mensen een tweede kans. Om het publiek te laten zien welke goede dingen 100% kringlooporganisaties doen voor mens en milieu, zetten ze hun deuren op zaterdag 5 oktober extra wijd open. Iedere deelnemende kringloopwinkel heeft een feestelijk programma en biedt gegarandeerd goeie koopjes, dus ook n' Roondgank.

Milieubewust
Kringloopwinkels werken zonder winstoogmerk aan maatschappelijke doelstellingen. Iedereen die spullen inlevert of koopt bij een kringloopwinkel levert een bijdrage aan het milieu. Door spullen nog een tweede (of derde of vierde…) leven te bieden wordt er minder afval geproduceerd én hoeft er niets nieuws geproduceerd te worden. Van de bijna 140 miljoen kilo aan goederen die per jaar worden opgehaald door de 100% kringloopwinkels, wordt 83% opnieuw verkocht of hergebruikt.

Investeren
De opbrengst van de verkochte spullen wordt grotendeels geïnvesteerd in mensen. Van de bijna 13.000 mensen die werkzaam zijn in de kringloopbranche heeft een groot deel een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. In de kringloopbranche werken bijvoorbeeld mensen die moeten re-integreren, nadat ze langdurig werkloos of ziek zijn (geweest) of mensen met een beperking.

Meer berichten
 
Auto zoeker