Nieuwe cursussen bij kynologenclub

RIJSSEN - Op maandagavond 7 oktober kan er ingeschreven worden voor A-, B- en C-cursussen bij Kynologenclub Rijssen en omstreken (KC REO). De inschrijving is vanaf 19.00 uur bij KC REO, in de kantine van de Windhonden Renvereniging Rijssen aan de Arend Baanstraat 100/A Rijssen. De nieuwe cursussen starten op maandagavond 14 oktober 2019.

U bent misschien de trotse eigenaar van een geweldige hond. Helaas luistert hij/zij niet zoals u dat graag zou willen. Dan is het tijd voor een cursus. De trainingsmethode van KC REO is beloningsgericht. Doordat alle medewerkers vrijwilligers zijn, kan het cursusgeld laag worden gehouden en kunt u rekenen op de gedrevenheid van gediplomeerde instructeurs.

Puppy cursus
Met uw pup kunt u te allen tijde instromen. Voor de pup is het belangrijk gesocialiseerd te worden en de eerste oefeningen spelenderwijs te leren. Dit alles komt aan bod bij de puppy cursus. De eerste vier lessen (voor pups vanaf 9 t/m 12 weken) zijn op zaterdagochtend. Als de pup 13 weken oud is, zal de puppy cursus op maandagavond of zaterdagochtend zijn. Meer informatie zie website: www.kcrijssen.nl of facebook: KC REO of Jannes Bruggink (0548 -518554).

Algemene Informatie
KC REO is opgericht in 1945 en sinds de jaren zeventig worden er al gehoorzaamheidscursussen voor honden gegeven. KC REO is te vinden op de windhondenrenbaan op de Koerbelt in Rijssen. Pups vanaf negen weken zijn welkom op de vereniging voor de puppycursus. Daarna beginnen de opvoedcursussen. Als aanvulling kan men bij REO verschillende sporten beoefenen; zoals behendigheid en FCI Obedience, maar ook de Uithoudingsvermogen proef (UV) en Verkeers Zekere Hond (VZH) diploma. Dit zijn landelijk erkende diploma's en voor sommige hondenrassen verplicht voordat er gefokt mag worden. Leden kunnen gratis ringtraining krijgen; dit is een goede training voor degenen die willen showen met de hond. "Er zijn zeker verschillen binnen de verschillende rassen of kruisingen. Vooral de motivatie van een hond speelt mee in hoe snel hij iets leert. Het wil echter niet zeggen dat een hond die er lang over doet om een kunstje aan te leren, traag leert. Hij kan bijvoorbeeld heel snel leren te ontsnappen uit huis; dan is de motivatie anders. Juist deze diversiteit in rassen maakt een hondencursus geven altijd leuk, interessant en uitdagend, wat voor de ene hond prima werkt, hoeft voor de andere hond niet op te gaan. Daarom is het beheersen van rassenkennis en hondengedrag wel noodzakelijk." "REO bestaat puur uit vrijwilligers en daar zijn we ontzettend trots op. Dat mensen zich aansluiten bij een vereniging en hun eigen tijd opofferen voor een ander en voor de vereniging is iets waar velen niet bij stil staan."

Meer berichten
 
Auto zoeker