Afbeelding

Rijssenaar finalist voor NK Beste Chauffeur

Algemeen

RIJSSEN - Vrachtwagenchauffeur Martin Hofman is één van de vijf finalisten voor het NK Veiligste Chauffeur 2019. Afgelopen zaterdag werd de eerste van twee halve finales gehouden in Rijssen, op het terrein van transportbedrijf Nijhof Wassink. Zestig Nederlandse beroepschauffeurs werden getest op onder andere vakkennis, reactievermogen, mentale gesteldheid en rijvaardigheid.

De vijf finalisten zijn: Martijn Hofman (Rijssen), Marco Dijkstra (Leeuwarden), Edwin Maljaars (Voorthuizen), Andre Dillerop (Emmen) en Martijn Klink (Meppel). De finale van het NK Veiligste Chauffeur is op zaterdag 26 oktober op het TT Circuit in Assen.

TVM Awards
Het NK is onderdeel van de TVM Awards, het nieuwe initiatief van TVM verzekeringen ter verbetering van de transport- en verkeersveiligheid. Aan het NK Veiligste Chauffeur 2019 namen ruim duizend beroepschauffeurs deel. In de eerste onlinefase van de competitie werden kennistoetsen en reactietests afgenomen. Daarnaast werd het rijgedrag gemeten via een mobiele app. De 120 beste chauffeurs kwalificeerden zich voor de twee halve finales. De tweede halve finale is komende zaterdag in het Brabantse Gilze. De hoofdprijs is uiteindelijk – naast de eer en de TVM Award – een reis voor twee personen naar Brazilië.

Veiligheid belangrijk
Televisie-presentatrice Hélène Hendriks, ambassadrice van de TVM Awards en het NK Veiligste Chauffeur: "Vrachtwagens worden in Nederland door mensen weleens geassocieerd met vertraging, files en ongelukken, maar dat beeld is echt onterecht. Juist vrachtwagenchauffeurs weten in de praktijk vaak ongelukken te voorkomen, onder andere door tijdig te anticiperen. Er vallen echter in Nederland nog veel te veel verkeersslachtoffers. Ik zit zelf veel op de weg en zie om me heen best af en toe gekke dingen gebeuren. We moeten samen aan de slag om de situatie te verbeteren"

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 4 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 6 uur geleden
Bas en Tim leverden beide mooie prestaties afgelopen weekend.
Fysion boekt mooie resultaten op NK-heren turnen tweede divisie 7 uur geleden
Afbeelding
Bootcamp for Kids in de meivakantie 10 uur geleden
Afbeelding
Scouting de Reggegroep houdt fietspuzzeltocht 13 uur geleden
Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 15 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 16 uur geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 24 apr, 19:49