Afbeelding

Banenmarkt moet nieuwe zorgmedewerkers werven

Algemeen

HELLENDOORN - Landelijk is er een groot tekort aan medewerkers in de zorg. Ook in Twente is dit een probleem. Nu de zorgsector weer iets is hersteld wil men op zoek naar nieuwe medewerkers voor de diverse zorginstellingen.

Dit werven van nieuwe handen aan het bed gebeurt ook op zaterdag 19 oktober tijdens de banenmarkt van ZorgAccent. Het Almelose bedrijf organiseert dan een ontmoetingsochtend- en middag voor iedereen die interesse heeft in werken in de zorgsector. Dit zal gebeuren bij de woonzorglocatie Krönnenzommer. Van 10.00 tot 15.00 uur kan men zich laten informeren over de mogelijkheden.

De banenmarkt is niet alleen bedoeld voor huidige zorgmedewerkers, maar ook om nieuwe mensen te werven. Zij worden geïnformeerd over het volgen van een opleiding. In heel Nederland kampen zorglocaties met een tekort aan medewerkers. Dit betekent dat er over het algemeen voldoende vacatures zijn, maar ook dat men staat te springen om mensen die zich willen laten omscholen voor een baan in de zorg.

Vrijwilligers
De vraag naar nieuwe mensen is groot. Bij ZorgAccent zelf, maar ook bij soortgelijke bedrijven. Ze benadrukken dat ze niet alleen personeel zoeken voor de woonzorglocaties, maar ook in de wijkverpleging en bij hulp in de huishouding. Deze mensen gaan "de wijk in" en dragen op die manier bij aan het langer thuis blijven wonen van ouderen en mensen met een ziekte. De banenmarkt is niet alleen gericht op betaald personeel. Ook vrijwilligers zijn onmisbaar in de zorg, zij worden steeds belangrijker. Door de hoge werkdruk voor het huidige personeel worden vrijwilligers vaak ingezet voor de andere, onmisbare kant van zorg: persoonlijke aandacht en tijd.

Vacatures
ZorgAccent hoopt op een grote opkomst voor de geplande banenmarkt. Dit wordt ondersteund met een rondleiding ieder uur over het terrein van Krönnenzommer. Daarnaast worden bezoekers geïnformeerd over de mogelijkheden tot scholing en training door ZorgAccent en een actuele kijk op de openstaande vacatures. Meer informatie over de banenmarkt vindt men op www.zorgaccent.nl of de Facebookpagina van de organisatie.

De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 2 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 4 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 6 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 19 uur geleden
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 20 uur geleden
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord gisteren
Afbeelding
Column: Vakmanschap... 18 apr, 11:46
In 'Wat bezielt je' vertelt Paul Janse over zijn leven en zijn geloof, dat door de jaren heen veranderd is.
Paul Janse schuift aan bij Wil de Bruine in Wat bezielt je 18 apr, 10:12