Afbeelding

Leerling Reggesteyn vertegenwoordigt Nederland

Algemeen

NIJVERDAL - Niels Hengstman - leerling in de 6e klas vwo - deed namens CSG Reggesteyn mee aan de eerste editie van het interregionale West-Europese Model European Parliament (MEP). Vorige week en deze week, van 4 oktober t/m 9 oktober, heeft hij ons land mogen vertegenwoordigen tijdens deze MEP in Nicosia op Cyprus.

Niels werd eerder als 4e-klasser van Reggesteyn al verkozen tot beste deelnemer aan het jaarlijkse provinciale MEP in Zwolle. In de 5e klas mocht hij daarom een commissie voorzitten. Als een van de beste voorzitters van Nederland is hij gevraagd om aan de eerste West-Europese MEP deel te nemen. Bijzonder aan deze editie was dat naast de West-Europese landen ook een delegatie uit een land als Turkije deelnam. Nederland was te gast met in totaal zes delegatieleden, een commissievoorzitter en een begeleider.

Debatwedstrijd
Het MEP is een debatwedstrijd gemodelleerd naar het Europese Parlement en gebaseerd op commissies en/of landen. Tijdens de sessies worden debatten georganiseerd volgens dezelfde regels die in het echte parlement gelden. Deze wedstrijd wordt jaarlijks in onze provincie gehouden. De beste debaters gaan vervolgens door naar Den Haag en kunnen uiteindelijk zelfs naar het buitenland worden gestuurd. Jonge, ambitieuze leerlingen kunnen dankzij deze conferenties alvast ervaring opdoen voor hun eventuele toekomstige (politieke) carrière. De leiders/vertegenwoordigers van de toekomst worden op deze manier dus klaargestoomd!

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 10 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 12 uur geleden
Bas en Tim leverden beide mooie prestaties afgelopen weekend.
Fysion boekt mooie resultaten op NK-heren turnen tweede divisie 12 uur geleden
Afbeelding
Bootcamp for Kids in de meivakantie 16 uur geleden
Afbeelding
Scouting de Reggegroep houdt fietspuzzeltocht 18 uur geleden
Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 21 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 22 uur geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 24 apr, 19:49