Afbeelding

Eigen Oogst 2019 vanaf 2 november in De Smidse

Algemeen

NIJVERDAL - De Smidse aan het Hoge Dijkje 4a biedt dit jaar plaats aan alweer de 17e editie van Eigen Oogst. Ruim 200 amateur beeldende kunstenaars hebben hun werk ingebracht. Deze kunstenaars wonen in de gemeente Hellendoorn of hebben er les op het gebied van beeldende kunst. De openingstijden van de expositie zijn vanaf zaterdag 2 november tot en met zondag 24 november dagelijks van 13.00 tot 17.00 uur.

Op zondagmiddagen wordt er ter verhoging van de sfeer muziek gemaakt: Op zondag 3 november De Pop Rock Factory. Op 10 november Bert Jansen met Seventies/eighties Music en dialect. Zondag 17 november Annet Nikamp met Easy Listening en tenslotte op zondag 24 november Celtic Mist met Ierse Folkmusic.

CSG Reggesteyn
Met behulp van een aantal studenten op maatschappelijke stage van CSG Reggesteyn en vrijwilligers zijn de expositiematerialen uit de kelder van De Smidse gehaald. Er is nu een schitterende tentoonstelling ingericht. De inbreng is weer zeer divers. De leeftijd van de deelnemers varieert van jong tot oud. Er zijn schilderijen, modern en traditioneel, tekeningen, iconen, quilts, wol, naaldkunst, foto's, keramiek, glasfusing en digitaal uitgewerkte kunst. Er worden net als voorgaande jaren circa 3.000 bezoekers verwacht. Leerlingen CSG Reggesteyn bezoeken in klassenverband de expositie, ook diverse groepjes spreken af gezamenlijk naar de Smidse te komen. Bijzonder is ook de samenwerking in het kader van Breinreis met het ZINiN in de vorm van vertoning van kunstfilms in het theater. Zie hiervoor www.zinin.com De deelnemende kunstenaars van Eigen Oost 2019 kunnen hier met korting naar toe.

Opening
Op vrijdagavond 1 november om 19.30 uur zal de cultuurburgemeester van de gemeente Hellendoorn, Jaap Harmsen, in het bijzijn van de deelnemende kunstenaars de tentoonstelling Eigen Oogst 2019 feestelijk openen. Vanaf 2 november tot en met 24 november is iedereen van harte welkom om deze expositie gratis te bezoeken. Ook dit jaar is de expositie weer mogelijk gemaakt door bijdragen van de sponsors en de vrije gift van de bezoekers. Zie verder ook www.eigenoogst.nl

Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 42 minuten geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 12 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 15 uur geleden
Afbeelding
Koning maakt kennis met talenten Kleurrijk 17 uur geleden
Afbeelding
Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema 20 uur geleden
Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 gisteren
Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 23 apr, 21:50
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17