Afbeelding
Foto: shutterstock

Informatieavond over 75 jaar Vrijheid Gemeente Hellendoorn

Algemeen

NIJVERDAL - Het is inmiddels ruim een half jaar geleden dat de laatste inwonersbijeenkomst is gehouden over de herdenking en de viering van 75 jaar vrijheid in de gemeente Hellendoorn. Het kernteam merkt dat vele inwoners al volop aan de slag zijn gegaan met het opzetten van activiteiten in het kader van 75 jaar Vrijheid. Hoog tijd voor een informatieavond.

Om de eerste ervaringen omtrent de opzet en uitvoering van de activiteiten met elkaar te delen en de stand van zaken te bespreken met betrekking tot de financiën, wil het kernteam iedereen die een activiteit rondom 75 jaar vrijheid organiseert of hierin geïnteresseerd is, van harte uitnodigen op woensdag 6 november in het vernieuwde Memory Vrijheids Museum. Tijd: van 19.30 uur tot 21.30 uur. Iedereen is van harte welkom. Wel graag even aanmelden via: 75jaarvrijheidhellendoorn@gmail.com of via de link die alle genodigden toegestuurd krijgen.

Reuring…
In Daarle is men onlangs van start gegaan met de uitgave van het boek 'Bericht van Groote Jan' en het vertellen van verhalen daarover in De Keet. Ook kon men genieten van een theaterstuk over de wapendropping. Ook een groot succes was het bezoek van Koningin Wilhelmina met haar gevolg aan de basisscholen. Zij heeft hoogstpersoonlijk de lespakketten '75 jaar vrijheid' overhandigd.
In diverse kernen van onze gemeente wordt er echter volop gewerkt aan het voorbereiden van exposities, concerten, lezingen, theaterstukken, kampementen, straatontbijten, etc… Kortom: De reuring in het Reggedal zet zich met dit onderwerp nog tot oktober 2020 voort!

Subsidies en sponsoring
Het kernteam is daarnaast al enige maanden in de weer om subsidies binnen te halen en sponsoren te zoeken die een bijdrage willen leveren aan de activiteiten in dit bijzondere jubileumjaar. Meer hierover en de agenda voor 2020 wordt besproken tijdens de informatieavond. U bent van harte welkom!

V.l.n.r.: Dennis Hesselink (directeur Oude Wolbers), Willemijn de Roy van Zuydewijn (projectleider Vastgoed Reggewoon), Gerrit Breeman (directeur-bestuurder Reggewoon).
Officiële start bouw op oude locatie Blenkeschool 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe tafel? Maak hem samen met Mooie Tafels 4 uur geleden
Een blij team van Draw2design. Zij gingen met de felbegeerde titel en bijbehorende beeldje terug naar de zaak.
'Draw2design is een terechte winnaar' 6 uur geleden
Afbeelding
Hé notaris, verklaar 's! 8 uur geleden
Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 20 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 22 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! gisteren
Afbeelding
ColumLicht balsemen 28 mrt, 13:33