<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195474&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvannijverdal.com&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=744" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Praktijkgericht trainen bij DogConnection in Enter

ENTER - Een hond met zelfvertrouwen en een baas die hem of haar begrijpt; de ideale basis voor een aangename huishond. Dit is het principe achter de nieuwe hondenschool DogConnection die Helma Altink deze maand opent in Enter. Met positieve, praktijkgerichte training leren baas en hond elkaars taal te spreken met wederzijds respect.

Het openen van een eigen hondenschool was een langgekoesterde wens; ingegeven door de vele positieve reacties die zij door de jaren kreeg. Helma was namelijk ook al ruim twintig jaar actief bij een hondenschool in Nijverdal. Hier deed zij een grote hoeveelheid praktijkervaring op. Daarnaast volgt ze regelmatig cursussen en workshops om haar kennis op peil te houden.

Unieke benadering
"Geen twee honden zijn hetzelfde; elk ras is anders en elke hond heeft een eigen persoonlijkheid", zo benadrukt Helma. "Een herder leert bijvoorbeeld sneller dan een bulldog. Bovendien heeft elk ras ook een heel eigen instinct." Het inspelen op de unieke sterke punten van uw hond zorgt niet alleen voor een goed resultaat qua training, maar ook een positieve band met de baas en veel zelfvertrouwen. Helma beschikt over een omheind terrein met verlichting aan de Stationsweg 9 in Enter, bij Enterfit. Honden krijgen zo ook de gelegenheid om lekker rond te kunnen rennen. Bij slecht weer kan men ook binnen trainen.

Praktijkgericht
De cursussen die Helma Altink aanbiedt zijn gericht op de praktijk, met als doel een fijne huishond. "Naast dat we trainen op onze eigen locatie, trainen we ook buiten op straat. Veel andere scholen trainen specifiek op 'kunstjes', wij trainen juist heel praktijkgericht". Voorafgaand aan de lessen kunnen ze onder begeleiding met elkaar spelen. Dit is niet alleen goed voor de socialisatie van de jonge honden, maar ook de eigenaar leert hiervan. Zeker wanneer men voor het eerst een hond heeft, is het belangrijk om de lichaamstaal en signalen van de eigen en andere honden te leren herkennen. Communicatie is belangrijk voor een goede band.

Lessen
De lessen worden gehouden op de maandagavond en woensdagavond vanaf 19.00 uur en op de zaterdagochtend vanaf 10.00 uur. Telkens duren de lessen 45 minuten. Dit is een mooie trainingsduur; zeker voor pups is de concentratie immers beperkt. Bij voldoende belangstelling worden op termijn wellicht ook andere lesuren toegevoegd. De Puppycursus is geschikt voor pups vanaf 9 weken tot 5 maanden. Daarnaast is er de Pubercursus voor honden vanaf 5 maanden en de Gevorderdencursus voor wie samen met de hond uitdagender oefeningen wil doen. Helma werkt met kleine groepen; maximaal zes honden. Zo krijgt iedereen individuele aandacht. De trainingen zijn beloningsgericht en de hond kan in zijn of haar eigen tempo leren.

Kosten
Deelname aan de cursussen kost normaliter 80 euro voor 10 lessen. Maar als u in november start met een cursus betaalt u als introductieprijs slechts 70 euro voor 10 lessen.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.dogconnection.nl, op Facebook: DogConnection of bel naar: 06-42 08 75 12.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195474&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvannijverdal.com&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=744" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195492&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvannijverdal.com&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=744" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195475&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvannijverdal.com&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=744" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>