Afbeelding

Samenwerking Universiteit Twente en Heracles Almelo

Algemeen

ALMELO - De Universiteit Twente en Heracles Almelo zetten zaterdag hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst die eerder dit jaar is aangekondigd. Beide partijen bundelen hun krachten op het gebied van regionale ontwikkeling. Het strategische partnership maakt onderdeel uit van het innovatie-initiatief van de club, waar bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden zich onder meer inzetten om talenten in de regio te behouden.

De Universiteit Twente gaat in de vorm van studenten, kennis, inspirerende sprekers, contacten met start-ups, toegang tot onderzoek en onderzoeksgroepen een belangrijke rol spelen in het innovatie-initiatief. Zo werken studenten in het stadion van Heracles Almelo aan projecten en onderzoeksvragen vanuit het bedrijfsleven en overheden. Daarmee ontstaat een verbinding tussen onderwijs, onderzoek en de beroepspraktijk, met het belang van de regio voorop. Zaterdagavond bekrachtigen de Universiteit Twente en Heracles Almelo de samenwerking. Niet alleen de strategische samenwerking wordt geformaliseerd, ook maakt het bedrijfsleven kennis met de studenten, programma's, nieuw onderzoek en recente ontwikkelingen binnen de Universiteit Twente.

Studententeam
Een studententeam van de Universiteit Twente voert een panelgesprek, onder leiding van hun trainer en voormalig Heracles Almelo-voetballer Marnix Smit. Ook spreekt prof. dr. Joost Kok (decaan van de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica) over de link tussen het onderwijs en voetbal. Aansluitend wordt de wedstrijd Heracles Almelo - PEC Zwolle bekeken.

Afbeelding
Hé notaris, verklaar 's! 57 minuten geleden
Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 13 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 15 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 17 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 19 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 19 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 21 uur geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 23 uur geleden