Afbeelding

Bestuurswisselingen bij Rijssense Oost Europa Commissie

Algemeen

RIJSSEN - Door het overlijden van één van de oprichters en tevens voorzitter van de ROEC de heer Gerrit Rohaan in juni 2019, vond er een bestuurswisseling plaats bij het Rijssense Oost Europa Commissie.

Het nieuwe bestuur van de ROEC bestaat thans uit voorzitter Jan Harbers, secretaris Wim Ruttekamp, penningmeester Laurens Harbers, winkel/financiën Janna Vrugteveen-Assink en algemeen lid Erwin Rohaan.

Gerrit Rohaan
Volgens het huidige bestuur gedenkt zij met veel erkentenis het overlijden van Gerrit Rohaan, vrijwilliger vanaf het eerste uur en voorzitter van de ROEC. Hij was vanaf het begin in het jaar 1983 de grote stimulator achter de hulpacties in de Oost Europese landen waar veel armoede heerste. Als vrijwilliger verbonden aan de ROEC verrichtte hij samen met vele andere vrijwilligers veel werk. Zowel plaatselijk met het organiseren van acties als samen met de andere vrijwilligers de reizen met de hulpgoederen te organiseren naar de Oost Europese landen, vooral in Polen, Roemenië, Hongarije, Slowakije en Oekraïne. Door middel van hulptransporten werden vanaf het jaar 1983 tonnen aan hulpgoederen afgeleverd om mensen van hun eerste levensbehoefte te voorzien. In die jaren 80 sloeg in de vooral kleinere dorpen de vergrijzing toe, alleen oude mensen bleven er achter, zonder werkgelegenheid, met lage salarissen en slechte woonvoorzieningen amper om te overleven. Gerrit heeft dat bij zijn leven vastgelegd in een door hem geschreven boek met de titel: ''Een deel van ons leven'', met daarin een terugblik naar deze jaren. En nog steeds zijn wekelijks tientallen vrijwilligers te vinden in de loods aan de Bleekstraat, want er is nog steeds nood in deze landen en alle inkomsten van gevoerde acties zijn nog hard nodig voor het vervoer van hulpgoederen en het verlenen van ondersteuning van geestelijke en materiële hulp aan personen, kerken en andere instanties in Oost Europa. Veel van deze vrijwilligers doen dit werk al twintig of dertig jaar. Deze vrijwilligers stoppen alleen als hun leeftijd het niet meer toelaat. Om dit stukje naastenliefde voort te zetten zijn nieuwe jonge vrijwilligers nodig. Deze worden hierbij uitgenodigd een kijkje te komen nemen bij het inzamel- en verwerkingspunt aan de Bleekstraat.

Dick Tukkers

Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 27 minuten geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 12 uur geleden
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 14 uur geleden
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 17 uur geleden
Afbeelding
Column: Vakmanschap... 20 uur geleden
In 'Wat bezielt je' vertelt Paul Janse over zijn leven en zijn geloof, dat door de jaren heen veranderd is.
Paul Janse schuift aan bij Wil de Bruine in Wat bezielt je 22 uur geleden
Het nieuwe urban skatepark in het Blokkenpark is bijna klaar, maar is al in gebruik genomen. (Foto: Wouter de Wilde | DE WILDE MEDIA)
Opening van Urban Skatepark 17 apr, 19:45
Afbeelding
Inge fotografeert hobby's: Renate houdt van schilderen 17 apr, 18:05