Afbeelding
Foto: annauf.nl

Kom Sinterklaas verwelkomen

Algemeen

NIJVERDAL - Zaterdag 16 november is Sinterklaas van plan om Nijverdal binnen te varen. Hij hoopt dat veel kinderen hem bij de Wilgenweard opwachten.

Alle inwoners van Nijverdal zijn van harte welkom bij het grote feest van Sinterklaas dat elk jaar weer door duizenden enthousiaste bezoekers gevierd wordt. Sint Nicolaas komt tegen 13.30 uur met de boot vanuit de richting van Hellendoorn aan bij de Wilgenweard. Vanaf hier vertrekt hij met zijn koets, vergezeld door de Slagwerkgroep van Advendo en zijn pieten naar het centrum van Nijverdal. Deze groep heeft ons ingefluisterd dat het een geweldig spektakel gaat worden.

Route
De route voor de intocht is als volgt: Koersendijk - Oranjestraat - F35 (fietssnelweg) - De Joncheerelaan - Grotestraat - Keizerserf. Als laatste gaat Sinterklaas te voet naar het grote podium op het Henri Dunantplein. Daar wordt hij rond 15.30 uur verwacht en welkom geheten door burgemeester Anneke Raven. Na dit ontvangst zullen Sint Nicolaas en zijn pieten zich weer tussen de aanwezige kinderen begeven, zodat iedereen de gelegenheid heeft om met hen te praten. Na afloop zoeken zij de rust op in het Huis van Sint.

Na de intocht
De sinterklaascommissie heeft het kunnen regelen dat de mooie boot van Sinterklaas de gehele periode kan blijven liggen bij de Wilgenweard. 's Avonds wordt deze locatie mooi uitgelicht door de medewerkers van het lokale bedrijf DJ voor Jou. Kom gerust een kijkje nemen samen met je kinderen. Op woensdag 20, zaterdag 23, woensdag 27 november en woensdag 4 december is het Huis van Sint tussen 14.00 en 16.00 uur weer geopend en kan iedereen binnen een kijkje nemen. Het Huis van Sint is dit jaar te vinden aan de Willem Alexanderstraat, naast BLOKKER.

Zaterdag 30 november draait er een film in het ZINiN Theater. Deze film draait op twee tijden, om 11.00 uur en om 14.00 uur en heet: "Waar is het boek van Sinterklaas?" Na afloop is er een Meet en Greet met Sinterklaas en een Pietendisco. Kaartverkoop via www.zinin.com.

Spectaculaire uittocht
De Sinterklaascommissie iets nieuws bedacht, een spectaculaire uittocht op 6 december. Meer informatie hierover volgt binnenkort. De sinterklaascommissie is te vinden op Facebook, via: https://www.facebook.com/sinterklaasnijverdal/

Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 6 uur geleden
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 8 uur geleden
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 11 uur geleden
Afbeelding
Column: Vakmanschap... 14 uur geleden
In 'Wat bezielt je' vertelt Paul Janse over zijn leven en zijn geloof, dat door de jaren heen veranderd is.
Paul Janse schuift aan bij Wil de Bruine in Wat bezielt je 15 uur geleden
Het nieuwe urban skatepark in het Blokkenpark is bijna klaar, maar is al in gebruik genomen. (Foto: Wouter de Wilde | DE WILDE MEDIA)
Opening van Urban Skatepark 17 apr, 19:45
Afbeelding
Inge fotografeert hobby's: Renate houdt van schilderen 17 apr, 18:05
De drone stuurt de coördinaten door zodat de vrijwilligers de dieren of nesten kunnen weghalen.
Project opsporen en redden 17 apr, 13:53