Afbeelding

Hellendoorn wordt wederom het decor van Slag um Heldern!

Algemeen

HELLENDOORN - De Slag um Heldern is drie jaar afwezig geweest, maar staat eindelijk weer te gebeuren!

Op Koningsnacht zoals het vroeger zo mooi heette “de Nacht veur de slag” zal traditiegetrouw weer gezelligheid zijn met lekkere muziek en veel sfeer. De aftrap is de pubquiz, die afgelopen 2 jaar erg succesvol is geweest. Hier kan natuurlijk iedereen gewoon weer aan mee doen, maar de slag-teams strijden onderling tijdens deze pubquiz al voor de eerste Slag um Heldern punten! Dit zal in plaats van de stukjes zijn die in het verleden altijd werden opgevoerd. Een stukje in elkaar zetten en een schild met logo van het team maken voor aanvang van de slag, bleek vaak een struikelblok te zijn voor deelnemende teams. "We willen het makkelijker en toegankelijker maken om deel te nemen aan de slag. Met weinig voorbereiding moet je gewoon mee kunnen doen, is onze mening", aldus de organisatie.
Deze avond wordt afgesloten met een mooi stukje muziek zoals dat ook in voorgaande jaren werd gedaan. De invulling hiervan blijft nog even een verrassing, maar dat er spraakmakende acts geboekt zijn, staat vast,

Koningsdag
De tweede dag (Koningsdag) staat in het teken van de Slag. Mooie spellen, avontuurlijke spellen en veel sensatie staan op het programma deze tweede dag. Dit betekent ook dat het voor het publiek zeker spectaculair is om te komen kijken! Voor degene die de Slag even wil ontvluchten, is er vermaak op het centrale Oranjeplein. Vanaf 15.00 uur speelt hier de hele dag live muziek van lokale bandjes. (Opgave bandjes kan via www.slagumheldern.nl of via 0652306366.)

Nog minder drempels
Om nog een drempel weg te nemen voor iedereen die wil deelnemen aan de Slag um Heldern is er gekozen voor een minimale deelname van 4 personen vanaf 16 jaar per team. Een team mag verder uit maximaal 11 personen bestaan. Bij 12 of meer personen wordt er een tweede team gemaakt. Per spel mogen maximaal 6 personen van een team deelnemen. Wanneer een team uit meer dan 6 personen bestaat, zal er dus gerouleerd moeten worden.

Algemene informatie
Aanvang van de Pubquiz op 26 april is om 15.00 uur. Aanvang van Slag um Heldern op Koningsdag is 13.30 uur. Deelname aan de Slag um Heldern bedraagt slechts 50 euro, dit is inclusief de pubquiz en inclusief 10 munten. Aanmelden kan vanaf nu via www.slagumheldern.nl

Dit prachtige evenement wordt georganiseerd door In de Tonne, Café de Gezelligeit, Café de Barbier, Lantaarn en Noabers Hellendoorn.

Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn 21 apr, 11:46
Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.
Koningsdag bij HOi is 'Samen Oranje' 21 apr, 10:10
Afbeelding
Eschlanderkapel Hellendoorn organiseert een fietstocht voor de hele familie 20 apr, 19:26
Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 20 apr, 14:13
Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 20 apr, 12:00
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 20 apr, 10:05