Afbeelding

Verkeersveiligheidslabel voor de Prinses Beatrixschool

Algemeen

NIJVERDAL - Maandag 11 november ontvangt de Prinses Beatrixschool om 13.45 uur het Verkeersveiligheidslabel van wethouder Anja van den Dolder-Soeten.

Medio september heeft hiervoor een onderzoek plaatsgevonden door het Twents Verkeersveiligheidslabel. Een onafhankelijke commissie toetst op onderwerpen als verkeersonderwijs, betrokkenheid van ouders, een verkeersveilige schoolomgeving en de verankering van dit thema in het schoolbeleid.

Criteria
De Prinses Beatrixschool komt in aanmerking voor het verkeersveiligheidslabel, omdat zij voldoen aan een aantal verplichte criteria op het gebied van verkeersveiligheid. Zoals: actieve verkeersouders of verkeerswerkgroep die zorgen voor uitvoering van verkeersprojecten, goede verkeerslessen van groep 1 tot en met groep 8, structureel in het jaarlijkse activiteitenplan, theoretisch en praktisch verkeersexamen. "Veel leerlingen wonen in 'Het Rooie dorp', net aan de andere kant van de Joncheerelaan. Aandacht voor de veiligheid als het gaat om de school-thuisroute van de kinderen en inzet voor een veilige schoolomgeving vinden wij enorm belangrijk", verteld directeur Arjan ter Avest.

Beloning
Met het verkeersveiligheidslabel wil de provincie, Regio Twente en in het bijzonder de gemeente Hellendoorn, basisscholen belonen voor hun structurele inzet op het gebied van verkeerseducatie en -veiligheid in en om de school. Naast de uitreiking zal de wethouder ook meehelpen met de controle van de fietsverlichting.

Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 6 uur geleden
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 8 uur geleden
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 11 uur geleden
Afbeelding
Column: Vakmanschap... 14 uur geleden
In 'Wat bezielt je' vertelt Paul Janse over zijn leven en zijn geloof, dat door de jaren heen veranderd is.
Paul Janse schuift aan bij Wil de Bruine in Wat bezielt je 15 uur geleden
Het nieuwe urban skatepark in het Blokkenpark is bijna klaar, maar is al in gebruik genomen. (Foto: Wouter de Wilde | DE WILDE MEDIA)
Opening van Urban Skatepark 17 apr, 19:45
Afbeelding
Inge fotografeert hobby's: Renate houdt van schilderen 17 apr, 18:05
De drone stuurt de coördinaten door zodat de vrijwilligers de dieren of nesten kunnen weghalen.
Project opsporen en redden 17 apr, 13:53