Afbeelding
Foto: E. van den Belt.

Winterfair bij De Borkeld

Algemeen

RIJSSEN – Bij Zorgboerderij de Borkeld aan de Borkeld 1a te Rijssen wordt donderdag 14, vrijdag 15 en zaterdag 16 november weer de groots opgezette Winterfair gehouden. De entree is gratis en er is ruime parkeergelegenheid.

Jan Boertje van de organisatie zegt dat er veel te beleven is op het "mooiste en gezelligste evenement van Twente." Er zijn minstens 70 standhouders. Voor de kinderen is er pijl-en-boogschieten, een levensgroot dartbord en er kan een rondrit met een brandweerauto worden gemaakt. Er is van alles te eten, te drinken en te proeven. In de gezellige overdekte koffietent met veel zitplaatsen kan worden bijgepraat onder het genot van koffie met lekkers. Een gedeelte van de verwarmde tent wordt ingericht als Bruidsplein. Volgens Jan Boertje komen er een aantal standhouders rond het thema Trouwen zoals Bruidsmode, maatpakken voor de mannen, een bloemist, een fotograaf voor een trouwreportage en een juwelier voor de trouwringen.

Goed doel
De opbrengst van de Winterfair gaat naar het goede doel. "Het geld gaat naar mensen met een verstandelijke beperking en de ouderendagbesteding op Zorgboerderij De Borkeld. Met dat geld kunnen we iets extra's kopen zoals een snoezelbadkamer voor onze bewoners op de woonlocatie." De Winterfair trok vorig jaar rond de 10.000 bezoekers. "Maar liefst 180 vrijwilligers zijn drie dagen lang in touw met het inschenken van koffie, het bakken van oliebollen en pannenkoeken. Ook het bedrijfsleven heeft zich d.m.v. sponsoring dit jaar weer niet onbetuigd gelaten. We zijn heel erg blij met zo veel steun van iedereen. Het stimuleert ons om er ook dit jaar volop tegenaan te gaan." De sfeer is altijd goed op de winterfair. "Heel gezellig en de saamhorigheid is voelbaar. We hebben goede hoop dat er ook dit jaar weer veel mensen komen. We laten het concept dan ook ongewijzigd: bezoekers mogen gratis het terrein op en overal in, maar wie met de auto komt betaalt 2 euro. Dat geld is ervoor om de parkeerweilanden na de fair weer in orde te maken."

Informatie
De Winterfair is donderdagavond open van 16.00 tot 21.00 uur, vrijdagavond van 16.00 – 22.00uur en zaterdag van 10.00 tot 16 uur. Er is 1100 vierkante meter verwarmde beursvloer. "Laat het weer ons in steek, dan is het toch nog goed toeven op de winterfair," zegt Jan Boertje. Uitgebreide informatie over de route en andere zaken is te vinden op de website www.winterfairdeborkeld.nl

Foto: fotorijssen.nl

The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 7 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 9 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 15 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 17 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 19 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 18 apr, 19:29
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 18 apr, 17:39
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 18 apr, 14:25