Foto: ditbenikfotografie

Start ZorgSaam SNS Crosscircuit

RIJSSEN - Op zaterdag 9 november was de start van de Sans Online Crossloop. De start van de het crosscircuit, bestaande uit 5 crosslopen in de regio, was perfect.

De sfeer zat er goed in, alle vrijwilligers stonden op hun posities en het loopt als een geoliede machine. Er was veel publiek om de deelnemers aan te moedigen en het weer was perfect, weinig wind, droog en een aangename temperatuur om te lopen. Kortom, ideale omstandigheden voor een crossloop!

10 kilometer
Om 13.00 uur ging het pistool omhoog en klonk het startschot voor de atleten van de 10 km van deze pittige cross in Rijssen. De route voerde onder andere langs het Rijssens leemspoor en camping "de Goolne Ketne". Na 35 minuten en 22 seconden kwam de eerste man al binnen, Nick Zwienenberg. Op zijn gezicht staat te lezen: Blij dat ik er ben!

Jeugd
14.15 uur startte de jeugd onder de 16 jaar met de 2,5 km. De eerste plaats bij de jongens is voor Max Swabedissen (AV Rijssend 8:49) en bij de meisjes Laura Boers ( AV Rijssen 9:53). Daarna volgde de start van de 1,5 kilometer voor de jeugd tot en met 9 jaar op dit voor hen best zware parcours. De eerste plek is bij de jongens weggelegd voor Kris Nijzink (AV Rijssen 5:54) en bij de meisjes voor Julia Seppenwoolde (Rijssen 6:09). De jeugd van 10 tot en met 12 jaar kwam vervolgens in actie. Bij deze leeftijdscategorie blijkt Runar Slinkman (AV Rijssen 5:13) de snelste jongen te zijn en Marlou Huijssoon (Atletics Nijverdal 5:42) het snelste meisje.

Koningsnummer
Om 15.00 uur was het tijd voor het het koningsnummer: de 5 km. Twee rondes, prima te doen zou men denken, maar toch heel erg moeilijk te doseren! Niet te hard van start, iets inhouden de eerste ronde en daarna vol gas de tweede ronde in. Zo makkelijk als het lijkt, is het toch echt niet! Benieuwd naar de uitslagen? Deze zijn te vinden op: https://uitslagen.nl/uitslag?id=2019110920419

Op de agenda
Assist Verzuim, de hoofdsponsor van de Assist Verzuim Rijsserbergloop, die volgend jaar wederom plaatsvindt stond met een stand op het terrein om mensen de gelegenheid te geven om zich alvast in te schrijven voor de individuele loop op 12 juni 2020. De inschrijving voor de Reginox bedrijvenloop wordt op 1 januari 2020 geopend. Voor meer informatie: https://www.rijsserbergloop.nl/. In het ZorgSaam SNS Crosscircuit volgt nog op 7 december de Wilgenweard Nijverdalsebergcross in Nijverdal, op 18 januari 2020 de Zuurbergcross in Holten, op 8 februari 2020 de AVT Valentijnscross in Wierden en op 7 maart 2020 de Bovenbergcross in Markelo. Inschrijven voor de competitie of een losse wedstrijd kan via https://hetcrosscircuit.nl/. Hier is ook alle verdere informatie te vinden over de verschillende wedstrijden en de competitie.

AV Rijssen is de vrijwilligers enorm dankbaar voor hun tijd en inzet!

Meer berichten
 
Auto zoeker