Afbeelding

Carnaval komt weer terug in Hellendoorn

Algemeen

HELLENDOORN - In 1987 werd voor het laatst carnaval gevierd in Hellendoorn, maar waar is het de afgelopen 32 jaar geweest? Dat vroegen de jongens van CV De Ketelaars zich ook af. Zij namen dan ook het initiatief om het carnavalsfeest in Hellendoorn weer op poten te zetten.

Met vijftien man sterk wordt er gewerkt aan het feest. "En dat gaat niet van vandaag op morgen", vertelt Thomas Hendriks Boers (21). "Het idee is kort na het carnavalsweekend van afgelopen jaar op tafel gekomen", voegt Victor Derksen (22) daaraan toe.

Sparren over ideeën
De vereniging vergadert bijna wekelijks om met elkaar te sparren over ideeën en de invulling van het programma. "Na afloop wordt natuurlijk wel een biertje gedronken, het moet namelijk wel leuk blijven", zegt Bas Sinnema (22). Maar na alle vergaderingen is het gelukt, de Prins Carnaval is bekend gemaakt. De eerste prins van De Ketelaars is Prins Ketel I, of Eddy Broekmate (23), met Adjudant Thomas Hendriks Boers aan zijn zijde zullen zij het carnavalsfeest in goede banen leiden.

Programma
Over het programma heeft de organisatie nog niet veel bekend gemaakt. Er is wel een eerste hint gegeven. Het driedaagse feestweekend in februari 2020 begint goed op vrijdag 21 februari in Café de Barbier in Hellendoorn met een dj en veel carnavalskrakers. Zaterdag en zondag (22 en 23 februari) worden gevierd in de Lantaarn in Hellendoorn met dj's en live acts. Dus zet deze data maar vast in de agenda!

Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 47 minuten geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 2 uur geleden
De feesttent staat al klaar voor het feest tijdens het paasweekend.
Traditionele trekkerslep tijdens Feestweekend Marle 18 uur geleden
Afbeelding
Leer alles over de snijplotter 18 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters winnen rijstijlrubrieken 26 mrt, 20:39
Afbeelding
SVVN boekt nuttige zege in Holten 26 mrt, 20:00
Afbeelding
IVN Hellendoorn-Nijverdal bestaat 50 jaar: Natuurfeest bij het Buitencentrum 26 mrt, 18:00
Afbeelding
In de ZINiN Bibliotheek Nijverdal start een nieuwe leesclub 26 mrt, 10:17