Afbeelding

Echtpaar Brandsen 60 jaar getrouwd

Algemeen

NIJVERDAL - Op 6 november was het 60 jaar geleden dat de heer Brandsen (87) en mevrouw Brandsen-Van Rossum (85) elkaar het jawoord.

Meneer Brandsen komt uit Den Haag en mevrouw Brandsen is in Rotterdam geboren. Toen meneer Brandsen haar zag staan in de Balistraat, stapte hij van zijn fiets en was er een eerste kennismaking. Bij de jeugdverenigingen hebben ze elkaar beter leren kennen. Samen op de scooter was echter geen succes, want mevrouw Brandsen vond het mee hellen in de bochten maar niets.
De heer Brandsen heeft de avond hts gevolgd en is daarna nog twee jaar in militaire dienst geweest. Vervolgens heeft hij diverse functies vervuld. Zo heeft hij voor Binnenlandse Zaken in Haarlem gewerkt als brandweercommandant. Op zijn 37e jaar werd hij Hoofd Afdeling Preventie. Op 3 oktober 1990 nam hij afscheid van de brandweer en werd hij onderscheiden als Officier in de Orde van Oranje Nassau. Mevrouw Brandsen heeft voor het gezin gezorgd.
De heer en mevrouw Brandsen zijn na hun huwelijk 1 jaar gaan inwonen in Den Haag. Vervolgens hebben ze 5 jaar in Rotterdam in een appartement gewoond en hun eerste huis kochten ze in Leiderdorp. Via de zus van mevrouw Brandsen, die aan de Ommerweg in Hellendoorn woonde, kwamen zij op het idee om in de Kruidenwijk een huis te laten bouwen. Het jubilerende paar is gezond en ze kunnen zich goed redden, toch worden het huis en de tuin nu te groot voor hen. Begin volgend jaar gaan ze dan ook verhuizen naar een appartement in Barneveld. "De kinderen wonen in het Westen en we willen graag dichter bij hen wonen." Ze vertrekken ook wel met pijn in het hart. Mevrouw Brandsen vertelt: "We hebben enorm genoten van de grote tuin, deze hebben we altijd zo veel mogelijk zelf met veel plezier onderhouden." Ook de Holterberg kennen ze inmiddels op hun broekzak, door alle wandelingen die zij daar hebben gemaakt. Het echtpaar heeft 4 kinderen, 5 kleinkinderen en 1 achterkleinkind gekregen.
Woensdag 6 november heeft het diamanten echtpaar de felicitaties ontvangen van burgemeester Anneke Raven, waarna ze met kinderen en kleinkinderen het gevierd hebben met een diner.

Een blij team van Draw2design. Zij gingen met de felbegeerde titel en bijbehorende beeldje terug naar de zaak.
'Draw2design is een terechte winnaar' 32 minuten geleden
Afbeelding
Hé notaris, verklaar 's! 2 uur geleden
Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 14 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 16 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 18 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 20 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 21 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 22 uur geleden