Afbeelding

St Sebastianusschool werkt aan veiligheid

Algemeen

HELLENDOORN - Op maandag 11 november vond op de St. Sebastianusschool in Hellendoorn de uitreiking plaats van het Verkeersveiligheidslabel door de wethouder van onderwijs mevr. Anja van den Dolder.

Met het Twents Verkeersveiligheidslabel wil de provincie, Regio Twente en in het bijzonder de gemeente Hellendoorn basisscholen belonen voor hun structurele inzet op het gebied van verkeerseducatie en verkeersveiligheid in en om de school. De St. Sebastianusschool kreeg het verkeersveiligheidslabel omdat de school voldoet aan diverse criteria. Zo zijn er actieve verkeersouders die zorgen voor de uitvoering van verkeersprojecten binnen de school. Ook krijgen de kinderen in alle groepen verkeerslessen, waarbij er ook afsluitende theoretische- en praktijkexamens zijn. Ook is er actieve aandacht voor veiligheid op de school-thuisroute van de kinderen. Samen met de gemeente werkt de school aan een veilige omgeving. De gemeente speelt een faciliterende rol, maar uiteindelijk is veiligheid vooral een kwestie van gedrag en inzicht. Na de uitreiking had de wethouder een goed gesprek met de leerlingenraad van de school. De school spreekt veel dank uit aan de gemeente die de projecten faciliteert en aan de verkeersouders.

The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 8 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 9 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 15 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 17 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 19 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 18 apr, 19:29
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 18 apr, 17:39
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 18 apr, 14:25