Afbeelding
Foto: sheltersuit

Geef daklozen en vluchtelingen een warme jas

Algemeen

NIJVERDAL - "Ik twijfelde eigenlijk geen seconde toen ik de oproep las. Mijn slaapzakken lagen op zolder te wachten tot wij weer eens gaan kamperen. Maar wachten tot dat ging gebeuren weegt niet op tegen een ander in nood een warme winter kunnen bezorgen." Aldus een deelnemer aan het project van de Stichting Sheltersuit.

Heb jij nog oude slaapzakken waar je niks mee doet? Lever ze dan in bij het Dekenproject zuster Petronella Nijverdal aan de Koninginnestraat 20 te Nijverdal. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. De slaapzakken komen ten goede aan de Sheltersuit Foundation!

Multifunctioneel
Wereldwijd slapen miljoenen mensen noodgedwongen op straat. Nu de winter nadert, dreigt de vrieskou. Stichting Sheltersuit helpt daklozen en vluchtelingen met een wind- en waterdichte jas, die in een handomdraai tot slaapzak kan worden veranderd.

Nog steeds noodzakelijk
In 2018 /2019 was er een grote campagne om drie vluchtelingenkampen in Sarajevo (Bosnië), Duinkerke (Frankrijk) en een Grieks eiland te kunnen voorzien van Sheltersuits. Bij het Dekenproject werden toen ruim 400 slaapzakken ingeleverd. Triest genoeg is het op dit moment nog steeds nodig en probeert Sheltersuit zoveel mogelijk pakken te maken en daarvoor zijn oude slaapzakken ideaal materiaal.

Mooie aanvulling
Bij het Dekenproject in Nijverdal worden al 30 jaar dekens gemaakt van 'afvalmateriaal' en afgeleverd op plekken in Europa waar ze deze dekens goed kunnen gebruiken. De slaapzakken-actie sluit perfect aan bij de doelstelling van het Dekenproject. Regelmatig krijgen zij oude slaapzakken binnen. Dat het Dekenproject een inzamelpunt voor Sheltersuit Foundation is, is dan ook een mooie aanvulling op het werk dat zelf wordt verricht. De vrijwilligers van het Dekenproject zorgen ervoor dat de slaapzakken in Enschede komen.

Voor de Stichting Sheltersuit hopen de vrijwilligers in Nijverdal veel slaapzakken in te zamelen.

(Foto: Sheltersuit)

Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 10 uur geleden
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 12 uur geleden
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 15 uur geleden
Afbeelding
Column: Vakmanschap... 17 uur geleden
In 'Wat bezielt je' vertelt Paul Janse over zijn leven en zijn geloof, dat door de jaren heen veranderd is.
Paul Janse schuift aan bij Wil de Bruine in Wat bezielt je 19 uur geleden
Het nieuwe urban skatepark in het Blokkenpark is bijna klaar, maar is al in gebruik genomen. (Foto: Wouter de Wilde | DE WILDE MEDIA)
Opening van Urban Skatepark 17 apr, 19:45
Afbeelding
Inge fotografeert hobby's: Renate houdt van schilderen 17 apr, 18:05
De drone stuurt de coördinaten door zodat de vrijwilligers de dieren of nesten kunnen weghalen.
Project opsporen en redden 17 apr, 13:53