Afbeelding

Natuurbegraafplaats 'het Kleine Blik'

Algemeen

NIJVERDAL - Woensdag 20 november openden burgemeester Anneke Raven en wethouder Willem Joosten natuurbegraafplaats 'het Kleine Blik'. Deze nieuwe begraafplaats, gelegen naast de bestaande begraafplaats aan de Meester Ponsteenlaan in Nijverdal, biedt vanaf 17 december de mogelijkheid om op een milieuvriendelijke manier, zonder herinnerings- of herkenningstekens midden in de natuur te worden begraven.

Het terrein van ruim één hectare groot wordt van de bestaande begraafplaats gescheiden door de Laan van Moquette. Het maakt deel uit van een gebied dat de bestemming natuurontwikkeling heeft en dat blijft ook zo. Begraven is een nevenfunctie van het gebied en mede daarom ook aan strenge regels gebonden. Door ruime verkaveling en de bepaling dat niet onder de kronen van de bomen mag worden begraven blijft er ruimte over voor een kleine 120 mensen. Daarmee wordt naar verwachting voor de komende jaren ruimschoots voldaan aan de relatief nieuwe maatschappelijke behoefte.

Onderhoud
Bij begrafenissen en ook voor het onderhoud kan gebruik worden gemaakt van de faciliteiten van de begraafplaats aan de Meester Ponsteenlaan. Het door oude en nieuwe bomen omzoomde terrein is ingezaaid met een kruidenmengsel waardoor een gevarieerd bloemrijk weiland ontstaat waarin das en ree zich thuisvoelen. In het terrein zijn door te maaien verschillende wandelpaden gecreëerd.

Afbeelding
Afbeelding
ColumLicht balsemen 1 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 1 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 3 uur geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 5 uur geleden
De feesttent staat al klaar voor het feest tijdens het paasweekend.
Traditionele trekkerslep tijdens Feestweekend Marle 20 uur geleden
Afbeelding
Leer alles over de snijplotter 21 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters winnen rijstijlrubrieken 26 mrt, 20:39
Afbeelding
SVVN boekt nuttige zege in Holten 26 mrt, 20:00