Foto: Stock

Goede zorg, ook met een laag inkomen: kent u de collectieve zorgverzekering?

HELLENDOORN - De kosten van de zorg nemen jaar op jaar toe. Niet alleen voor de zorgsector en de Nederlandse overheid, maar ook voor u als inwoner. Zeker wanneer je een laag inkomen hebt, is de maandelijkse zorgverzekering en het eigen risico een aardige kostenpost. Om ervoor te zorgen dat ook inwoners met de laagste inkomens gebruik kunnen maken van goede zorg is er de collectieve zorgverzekering.

Bij de collectieve zorgverzekering sluit u via de gemeente een ziektekostenverzekering af bij Menzis of Salland Verzekeringen. Doordat ook veel andere inwoners dit doen kan de gemeente een mooie korting bedingen op de premies. Maar dit is niet het enige voordeel voor u: de gemeente betaalt bovendien ook mee aan deze zorgverzekering. Zo profiteert u van een relatief uitgebreide dekking tegen een schappelijke prijs.

Overstappen
We komen nu weer in de tijd van het jaar dat veel mensen de overstap naar een andere zorgverzekering overwegen. De collectieve zorgverzekering kan zeker voor mensen met een laag inkomen dus voordeel bieden, hoewel lang niet iedereen bekend is met deze mogelijkheid. U komt voor de collectieve zorgverzekering in aanmerking wanneer het netto gezamenlijk inkomen van u en een eventuele partner lager is dan bepaalde bedragen, afhankelijk van uw situatie.

Bedragen
Voor alleenstaanden en allleenstaande ouders onder de AOW-leeftijd is dit maximuminkomen 1.174, 68 euro per maand netto, voor ouderen 1.315,60 euro per maand. Voor een echtpaar zijn de maximumbedragen onder de AOW-leeftijd 1.678,12 euro per maand en boven de AOW-leeftijd 1.792,52 euro per maand. Het gaat hierbij om netto bedragen zonder vakantiegeld. Inwoners met een laag inkomen die bekend zijn bij de gemeente hebben inmiddels een brief gehad, maar anderen kunnen contact opnemen met de gemeente.

Meer informatie
Loop op werkdagen binnen van 09.00 tot 12.00 uur bij het loket werk en/of inkomen aan de Constantijnstraat 32 in Nijverdal. Ook kunt u bellen via 0548-63 02 15. Of email: gemeente@hellendoorn.nl. Op dinsdag 10 december bent u van 13.00 tot 16.00 uur welkom bij het loket om met een medewerker van zorgverzekeraars Menzis of Salland Verzekeringen te praten over eventuele vragen over de specifieke dekking. Dit kan immers voor u zeer relevant zijn qua medische geschiedenis.

Meer berichten
 
Auto zoeker