Afbeelding

Gulle gift voor de commissie "Help Sint Helpen"

Algemeen

HELLENDOORN - Velen van u kennen de landelijke actie Kinderpostzegels en misschien heeft u er ook dit jaar weer kaarten of postzegels gekocht. Kinderen van de basisscholen in de gemeente Hellendoorn zijn er enkele weken geleden mee bij u aan de deur geweest.

Basisscholen mogen bij de Kinderpostzegels een plaatselijk goed doel doorgeven. En dat heeft de R.K. Basisschool "St. Sebastianus" uit Hellendoorn gedaan. Zij hebben als plaatselijk goed doel de actie van de commissie "Help Sint Helpen" van Stichting De Welle voorgedragen bij de Kinderpostzegels.

Sinterklaas voor minima
De commissie "Help Sint Helpen" organiseert al meer dan 10 jaar een Sinterklaasmiddag voor kinderen van vluchtelingen en minima en hun ouders. Door middel van het inleveren van een ontvangen kleurplaat komen de kinderen en hun ouders naar de feestmiddag. Daar heerst een gezellige, ongedwongen sfeer waar de kinderen kunnen spelen, schminken etc. en de ouders onder het genot van een kopje koffie of thee en wat lekkers met elkaar kunnen praten. Misschien wel even hun zorgen kunnen vergeten. Natuurlijk komt ook Sinterklaas met veel Pieten op bezoek waardoor de vreugde nog groter wordt. Met als klap op de vuurpijl een tas met cadeautjes en wat lekkers voor elk kind. Bij het weggaan ontvangt elk gezin nog een gezinsattentie in de vorm van een familiespel, een banketstaaf en voor de oudere kinderen thuis nog een chocoladeletter. De toegang is voor iedereen gratis, maar er zijn zeker kosten aan verbonden. En dankzij de inzet van de kinderen van de R.K. "St. Sebastianus" en hun goede verkoop van de Kinderpostzegels heeft de organisatie van de Kinderpostzegels hun nominatie voor de actie "Help Sint Helpen" gehonoreerd met een formidabel bedrag van 1.000,- euro!

Dankbaar
De Sintcommissie van De Welle is hier heel blij mee, zij kunnen mede daardoor voor heel veel gezinnen een geweldige Sinterklaasmiddag organiseren, voor sommigen van de gezinnen het enige Sinterklaasfeest wat ze hebben. Ook deze kinderen kunnen dan hun verhaal vertellen aan anderen. Dus namens "onze kinderen en hun ouders: St. Sebastianus en stichting Kinderpostzegels: heel hartelijk bedankt!

Op de foto, die gemaakt is door een medewerker van R.K. basisschool "St. Sebastianus": De overhandiging van de cheque door directeur Ingrid en enkele kinderen aan leden van de Commissie "Help Sint Helpen".

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 6 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 8 uur geleden
Bas en Tim leverden beide mooie prestaties afgelopen weekend.
Fysion boekt mooie resultaten op NK-heren turnen tweede divisie 8 uur geleden
Afbeelding
Bootcamp for Kids in de meivakantie 12 uur geleden
Afbeelding
Scouting de Reggegroep houdt fietspuzzeltocht 15 uur geleden
Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 17 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 18 uur geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 24 apr, 19:49