IJsbaan in Rijssen na 10 jaar weer terug!

RIJSSEN - Schaatsen en Nederland horen bij elkaar. Daar waar vroeger voornamelijk werd geschaatst op bevroren plassen, meren, kanalen en vijvers schaatst men tegenwoordig op kunstmatig aangelegde ijsbanen.

Dat schaatsen een grote aantrekkingskracht heeft op Nederlanders blijkt wel uit het aantal ijsbanen dat in december in vele stadsharten wordt aangelegd. Ook in Rijssen wordt na tien jaar afwezigheid weer een ijsbaan aangelegd. Een overdekte ijsbaan van maar liefst 330 m2! Vanaf 13 december tot en met 4 januari kan er geschaatst worden op het Hoge Wal Plein. En dit is alleen maar mogelijk doordat HABI, Schaats- en Skeelervereniging Rijssen, de horeca en de gemeente de handen ineen hebben geslagen en sponsoren als Reggeborgh en Rabobank Rijssen–Enter het project ondersteunen.

Extra activiteiten
De ijsbaan ligt er maar relatief kort, dus er moet optimaal gebruik van gemaakt worden. Vanzelfsprekend kan iedereen tijdens de openingstijden de ijzers komen onderbinden, maar er wordt ook een curlingcompetitie opgezet en ook het discoschaatsen ontbreekt niet. Verder maakt hoofdsponsor Reggeborgh het schoolschaatsen mogelijk. Basisscholen kunnen gratis komen schaatsen. Eens wat anders dan apenkooien tijdens de gymlessen.

Toegangskaarten
Wilt u toegangskaarten winnen of sparen? De winkeliers in Rijssen maken dit mogelijk. Bij diverse winkeliers worden toegangskaarten voor de ijsbaan weggegeven of zijn er kaarten te winnen. De ondernemers in winkelcentrum de HogeWal hebben gezamenlijk een actie waarbij u gratis kaarten kunt verdienen door stempels te sparen. Bij besteding van € 2,50 ontvangt u een stempel bij één van de winkels in de HogeWal. Spaar vervolgens bij drie andere winkels in de HogeWal ook een stempel. Slechts vier stempels heeft u nodig voor een volle stempelkaart. U ontvangt uw toegangsbewijs voor Rijssen op IJs bij inlevering van de stempelkaart bij Cigo.

Meer informatie en een overzicht van alle activiteiten vindt u op www.winkeleninrijssen.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker