Foto:

De Nijverdal Santarun: Haal het beste in jezelf naar boven

NIJVERDAL - Een lekkere opwarmer voor de kerstdagen, volop gezelligheid én je levert met elkaar een mooie bijdrage aan het goede doel. Dat is de Nijverdalse Santarun! De Rotary Hellendoorn-Nijverdal roept iedereen op om zondag 22 december deel te nemen aan deze Santa(fun)run in het centrum van Nijverdal ten bate van kinderen in onze gemeente die in een minima gezin leven.

De Santarun is een vrolijke happening en haalt het beste in de mens naar boven. "We leggen de lat niet te hoog, want je mag zelf weten hoe én hoe vaak je het parcours van ongeveer 1 km (dat zijn 2 rondjes door het centrum) wilt afleggen; wandelend, rennend, hinkelend of met de kinderwagen, dat maakt ons niets uit. Het belangrijkste is dat zoveel mogelijk mensen warm lopen voor deze vrolijke tocht, waarbij alle deelnemers in een kerstmanpak lopen", legt Yvon Wille van de Rotary Hellendoorn-Nijverdal uit. Het is de eerste keer dat deze Santarun plaatsvindt in Nijverdal. Het populaire event is in 2008 begonnen als evenement van Rotary Club Gorinchem, waarna dit voorbeeld door vele Rotary Clubs in het hele land is gevolgd. Zo is de Rotary Santa Run in 2018 in 55 verschillende steden georganiseerd met een gezamenlijke opbrengst van ongeveer € 400.000,-. Hiermee werden meer dan 100 goede doelen ondersteund.

Goed doel
In Nijverdal is gekozen voor het doel: Hart voor de Minima. Yvon: "Meedoen en erbij horen, is voor alle kinderen belangrijk. Elk jaar organiseert het Trefpunt Minima voor alle gezinnen uit deze doelgroep, met kinderen tussen 0 en 9 jaar, een Sinterklaasfeest. Voor veel kinderen is deze middag de enige Sinterklaasviering die ze hebben, naast de viering op school. Vaak zijn er thuis onvoldoende (financiële) middelen om het Sinterklaasfeest te kunnen vieren. Hoe mooi is het voor deze kinderen dat ze kunnen vertellen op school dat Sinterklaas of de Kerstman ook aan hen heeft gedacht dit jaar."
Het is de bedoeling dat dit goede doel elk jaar terugkomt tijdens de Rotary Santarun. Iedereen kan en mag meedoen deze dag: ouders, kinderen, opa's en oma's, samen met je collega's van je werk of met je buurtvereniging of sportclub. Deelname kost 10 euro per persoon, aanmelden kan via de website https://nijverdal.rotarysantarun.nl. Bij deelname ontvangt elke deelnemer: een kerstpak, medaille, beker warme chocolademelk én een vrijkaartje voor de schaatsbaan.
Kortom, genoeg redenen om deze dag deel te nemen. Er kunnen max 240 deelnemers meedoen, dus meld je snel aan. Het gereserveerde kerstmanpak kun je zaterdag 21 december tussen 11.00 en 12.00 uur ophalen in een pand tegenover het Huis voor Cultuur en Bestuur, of zondag 22 december van 11.00 tot 12.15 uur. Wees zondag 22 december wel op tijd, want om 12.15 begint het warming-up programma met de Kerstman en vrolijke muziek, zodat niemand stil kan blijven staan. Klokslag 12.30 uur klinkt het startschot en gaan de deelnemers vanaf Grandcafé Toi Toi op weg.

Santa loterij
Bij deelname steun je direct het goede doel, maar ook het publiek kan op deze dag een steentje bijdragen door loten te kopen tijdens de speciale Santa loterij. Vele ondernemers uit de gemeente hebben al prachtige prijzen beschikbaar gesteld. De hoofdprijs is een nieuwe damesfiets! Alle andere prijzen staan vermeld op de website: https://nijverdal.rotarysantarun.nl.

Zien we jou op 22 december?

 

Meer berichten
 
Auto zoeker