Foto: FG Kayim

Kerstconcert Twente Zangers

RIJSSEN - Op donderdag 26 december 2019, tweede kerstdag, zal het Vocaal Ensemble de Twente Zangers vanaf 19.00 uur een Kerstconcert ten gehore brengen. Het concert wordt traditiegetrouw gehouden in het Parkgebouw in Rijssen.

Voor dit Kerstconcert heeft het ensemble het Rijssens Mannenkoor uitgenodigd. De zangers zullen muzikaal begeleid worden door Gezinus Veldman aan de vleugel en een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld strijkkwintet.

Presentatie
De leiding van deze avond in handen van Johan Abbink. Al enkele jaren neemt hij de presentatie van de concerten van De Twente Zangers voor zijn rekening en informeert hij de bezoekers over wat hen tijdens het concert te wachten staat.

Repertoire
Tijdens deze avond zullen zowel traditionele als nieuwe stukken ten gehore worden gebracht. De mannenkoorzang en de ensemblezang die elkaar afwisselen en ook een enkele keer samen zullen klinken, zorgen voor een afwisselend programma.

Aankleding
Het podium van de grote zaal van het Parkgebouw wordt voor deze gelegenheid traditiegetrouw weer in een ander 'tenue' gestoken. Niet alleen de zang en muziek, maar ook de aankleding van het podium zullen bijdragen aan de beleving van dit Kerstconcert.

Nieuwe leden
De Twente Zangers hebben sinds enige tijd weer een volledige bezetting. Uit het in 2018 gehouden projectkoor is een aantal nieuwe leden gekomen. Het voltallige ensemble heeft in de achterliggende tijd hard gewerkt aan het instuderen van zowel de oude als de nieuwe muziek. Het resultaat hiervan laten de Twente Zangers graag horen tijdens het Kerstconcert.

Kaarten
Voor het concert zijn nog kaarten beschikbaar. U kunt uw kaarten bestellen via de website van het parkgebouw (www.parkgebouw.nl). Het bestellen van de kaarten kan ook in het parkgebouw zelf. Het Parkgebouw is geopend op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.

Meer berichten
 
Auto zoeker