Foto:

Van en voor Rijssen: Riessen in 'n Kiekerd

RIJSSEN - Een uniek project wordt op 14 december aan het grote publiek getoond in het Parkgebouw: de film 'Riessen in 'n Kiekerd'.

Dat Rijssen een rijk verleden heeft is algemeen bekend, maar hoe leuk is het om met filmbeelden even terug te duiken in de geschiedenis? Dat is precies wat er op 14 december staat te gebeuren. En niet alleen worden er beelden vertoond, maar het Orkest van het Oosten zorgt live voor de muzikale ondersteuning erbij.

Samenwerking
De film is tot stand gekomen door de samenwerking tussen de Stichting Klassiek voor iedereen, het Orkest van het Oosten, het Parkgebouw en het Rijssens Museum. De film laat de bedrijvigheid in Rijssen door de jaren heen zien en dan niet eens de beelden die al veelvuldig getoond zijn, maar zoveel mogelijk nieuw materiaal. De ondersteuning van het Rijssens Museum is hierbij onontbeerlijk. Tijdens het afspelen van de film zal een klein ensemble van het Orkest van het Oosten live een aantal klassieke werken spelen. Dit is een happening die u niet mag missen.

Het Parkgebouw
Dat Riessen in 'n Kiekerd te zien is in het Parkgebouw is niet zonder reden. Het is op 20 december 2019 namelijk precies 100 jaar geleden dat het Parkgebouw officieel werd geopend. Het cadeau van firma Ter Horst werd al gebouwd in 1914, maar door de Eerste Wereldoorlog werd het gebouw niet gebruikt daar waar het voor bedoeld was: culturele activiteiten. Dat was pas in 1919.

Tickets
Riessen in 'n Kiekerd is op 14 december twee keer te beleven. Om 14.30 uur en om 20.00 uur. Kaarten à 7,50 euro zijn te bestellen via www.parkgebouw.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker