Foto:

Moment van bezinning op de Canadese Begraafplaats Holten

HOLTEN - Zoals gebruikelijk zal op de Canadese begraafplaats in Holten op kerstavond de jaarlijkse herdenking worden gehouden.

Het mooie gebruik om Holtense schoolkinderen bij elk van de 1394 graven een kaars te laten plaatsen, staat ook op 24 december, kerstavond, weer te gebeuren. Daarnaast zal er een korte plechtigheid zijn om stil te staan bij mannen die hier begraven liggen. Doedelzakspelers en midwinterhoornblazers zullen de herdenking opluisteren. De bijeenkomst op de Canadese Begraafplaats in Holten is een mooi moment om stil te staan bij het leed van de Tweede Wereldoorlog en het leed dat nog steeds door geweld en oorlog wordt veroorzaakt.

SVNF, Stichting Viering Nationale Feestdagen, organiseert de bijeenkomst op de begraafplaats al voor de 28e keer en nodigt ook dit jaar weer iedereen uit om op 24 december vanaf 16.30 uur de herdenking bij te wonen. Verzoek is wel om lopend of op de fiets te komen. Verkeersregelaars zullen het verkeer in goede banen leiden en automobilisten worden naar de parkeerplaatsen geleid om vervolgens te voet naar de begraafplaats te gaan. Toegang is gratis.

Meer berichten
 
Auto zoeker