Afbeelding
Foto: Haarle

Het geluid van de midwinterhoorn

Algemeen

HAARLE - In heel Twente is vanaf de eerste zondag van de Advent het geluid van de midwinterhoorn weer te horen. Het is een oeroude traditie, die blijft voortbestaan, doordat er nog steeds nieuwe mensen zich aanmelden om het blazen op de midwinterhoorn te leren.

Midwinterhoornblazen vergt de nodige oefening. Voor het produceren van verschillende tonen moet de spanning op de lippen aangepast worden en daarnaast is een goed stel longen een vereiste. Maar eenmaal onder de knie kan er een melodie ten gehore worden gebracht, die op een afstand van vijf tot acht kilometer nog te horen is.

De aftrap
Op zondag 1 december zal de aftrap zijn van het blaasseizoen van de Midwinterhoorngroep Haarle bij en rondom Herberg De Pas in Haarle. Rondom het heideveld staan de midwinterhoornblazers klaar om u de weemoedige klanken te laten horen. Natuurlijk zijn ze ook bereid om u meer te vertellen over de traditie en de kunst van het blazen. U start bij Erve de Pas en loopt dan van blazer naar blazer. Van 14.00 tot 16.00 uur bent u van harte welkom bij Erve De Pas in Haarle.

Meer activiteiten
Bij Erve De Pas heeft Natuurmonumenten op 1 december nog meer voor u in petto. Geniet bijvoorbeeld van glühwein of warme chocolademelk, neem een kijkje bij het maken van een midwinterhoorn en wandel binnen bij de Informatieschuur en ontmoet de boswachter.

In de agenda
Zondag 1 december tussen 14.00 uur en 16.00 uur wandelen bij Erve De Pas aan de Molenweg 2 in Haarle en genieten van de klanken van de Midwinterhoorngroep Haarle. De toegang is gratis.

Een blij team van Draw2design. Zij gingen met de felbegeerde titel en bijbehorende beeldje terug naar de zaak.
'Draw2design is een terechte winnaar' 1 uur geleden
Afbeelding
Hé notaris, verklaar 's! 3 uur geleden
Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 15 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 17 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 19 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 21 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 21 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 23 uur geleden