Ga in de feestmaand naar buiten en haal een frisse neus!

NIJVERDAL - December met alle feestdagen nodigt uit om lekker knus binnen te zitten met familie en vrienden en uitgebreid te tafelen. Maar een wandeling op de Sallandse Heuvelrug in de frisse buitenlucht is een mooie afwisseling.

Maanwandeling
De Maanwandeling is een wandeling van ongeveer vier kilometer over de Sallandse Heuvelrug op zaterdag 7 december om 19.00 uur. De tocht wordt georganiseerd door Staatsbosbeheer in samenwerking met de Sterrenwacht Hellendoorn. U wandelt onder leiding van een boswachter in het donker met alleen het maanlicht als verlichting. De boswachter zal ook vertellen over het nachtelijk leven in de natuur. Van de Sterrenwacht krijgt u meer informatie over het heelal en natuurlijk de maan. De Maanwandeling is geschikt voor jeugd vanaf 10 jaar. Kosten bedragen 12,50 euro per persoon en voor kinderen tot en met 12 jaar 7,50 euro. Aanmelden en meer informatie via www.staatsbosbeheer.nl.

Lichtjeswandeling
Op 14 en 15 december organiseert Staatsbosbeheer de Lichtjeswandeling, een wandeling in het donker over een met lampionnen verlichte route. Tijdens de wandeling wordt het verhaal van Sofie van Salland ontvouwen. De wandeling is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar, maar de route is niet geschikt voor wandelwagens. Aanmelden voor de Lichtjeswandeling, die ongeveer een uur duurt, kan via de website van Staatsbosbeheer. Deelnemen kost 6,50 euro, kinderen tot en met 12 jaar krijgen 1,50 euro korting.

Stiltewandeling
Heeft u het even gehad van alle verplichtingen en heeft u zin in rust en stilte? Ga op zondag 29 december mee met de Stiltewandeling. Een wandeling over hei en door bos, waarbij ook echt wordt stilgestaan bij de stilte. Wandeling begint om 10.30 uur bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. De route is ongeveer 5 kilometer lang. Ook hiervoor kunt u zich aanmelden via www.staatsbosbeheer.nl.

Meer berichten
 
Auto zoeker