Het afwisselden parcours trekt sporters aan
Het afwisselden parcours trekt sporters aan (Foto: Suzanne Van Gaale)

Uitdagende parcours voor hardlopers bij de Wilgenweard Nijverdalse Bergcross

NIJVERDAL - Hardlopend heuvelop, heuvelaf, door de bossen van het Duivecatebos en dwars door Openluchttheater Nijverdal: zaterdag 7 december organiseert ASV Atletics De Wilgenweard Nijverdalsebergcross. Het parcours voert de deelnemers voorlopig voor de laatste keer door Landgoed Duivecate, waar meerdere rondes uitgezet worden.

De cross in Nijverdal is onderdeel van het ZorgSaam SNS crosscircuit van het oosten. Organisator Albert Horsman: "Er is veel belangstelling voor de Wilgenweard Nijverdalse Bergcross. De inschrijvingen lopen boven verwachting. Overigens hoeven hardlopers niet aan de competitie mee te doen, maar kunnen er ook voor kiezen alleen in Nijverdal mee te doen.

Muzikaal onthaal
"Het parcours is afwisselend, heuvelachtig en wordt helemaal bladvrij gemaakt. Er kan dus stevig doorgelopen worden. Ook worden de hardlopers dit jaar weer door het Openluchttheater geleid, dat maakt deze cross heel bijzonder".

NK cross
In 2021 en 2020 worden de Nederlandse Kampioenschappen cross in Hellendoorn georganiseerd. Daarom vindt de Nijverdalse Bergcross de komende jaren op het parcours van de NK cross plaats. "Dat betekent dat het op 7 december voorlopig de laatste keer is, dat we de Nijverdalse Bergcross vanaf startlocatie de Wilgenweard organiseren", vertelt Albert Horsman.

Inschrijven, start en finish
Deelnemers kunnen zich tot een half uur voor de start van elke afstand bij startlocatie De Wilgenweard inschrijven, voorinschrijven was tot 5 december mogelijk via www.inschrijven.nl. De 10 km start om 13.00 uur en om 15.00 uur wordt het startschot gegeven voor de 5,2 km. Daar tussenin staan de kidsrun van 1,5 km en de 2,5 km op het programma. Informatie over de Wilgenweard Nijverdalse Bergcross en het ZorgSaam SNS crosscircuit vindt u op https://hetcrosscircuit.nl/kalender/nijverdalsebergcross/.

Meer berichten
 
Auto zoeker