Foto: Tabitha Sijnja

Nieuw gedenkmonument voor kinderen

NIJVERDAL - Komende zondag, Wereldlichtjesdag, wordt een nieuw gedenkmonument onthuld op de Gemeentelijke Begraafplaats aan de Meester Ponsteenlaan. Het monument herdenkt overleden kinderen.

Het is voor veel ouders het meest tragische wat je kan overkomen; het verlies van een kind. Voor ouders is het belangrijk om het verlies een passende plek te geven; om het te kunnen verwerken. Jaarlijks overlijden naar schatting 1.600 pasgeboren baby's en naar schatting 700 voor de geboorte. Er is voor deze groep echter vaak geen specifiek grafmonument; dit maakt de verwerking zwaar voor ouders. Het realiseren van een gedenkmonument voor overleden kinderen was een persoonlijk verzoek van Nijverdaller Bernd Twiest en zijn vrouw Jolande Brummelhuis. De gemeente noemt het een mooi verzoek, waarbij ze ook dachten aan alle andere mensen die geen plek hebben om te gedenken. Vroeger werd heel anders omgegaan met het verlies van een kind dan tegenwoordig. Het monument werd gerealiseerd door de kunstenaars van De Kunstfabriek in Nijverdal, een metaalbedrijf en een tuincentrum.

Onthulling
Komende zondag 8 december is de onthulling van dit bijzondere monument. Alle belangstellenden zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn, om 16.00 uur.

Meer berichten
 
Auto zoeker