Afbeelding

Gemeente en politie waarschuwen voor inbraken rond de donkere (feest)dagen

Algemeen

HELLENDOORN - December is de maand van gezelligheid. Van veel op pad zijn voor feestjes en diners bij familie, vrienden en kennissen. Het is ook de maand waarin helaas vaak een piek zichtbaar is qua inbraken. Inwoners kunnen en moeten zelf ook hun verantwoordelijkheid nemen om de kans op een inbraak te verkleinen.

De gemeente begon in 2017 al met een campagne om het aantal inbraken verder terug te dringen. Hoewel Hellendoorn an sich een heel veilige gemeente is, maken criminelen vaak juist dankbaar gebruik van dit soort gevoelens van veiligheid. Er zijn immers veel mensen die denken dat het niet zo'n vaart loopt met inbraken en insluipingen. Zo laten sommige mensen zelfs hun achterdeur onafgesloten wanneer ze even naar de supermarkt gaan of op zolder bezig zijn. Niet verstandig; een insluiper heeft maar enkele ogenblikken nodig om er met uw kostbaarheden vandoor te gaan.

Epidemie
Een interessant gegeven is dat wanneer er eenmaal ingebroken is in een wijk, de kans op een volgende inbraak in de omgeving van de getroffen woning sterk wordt vergroot. De dader is dan namelijk bekend met het soort huizen, het hang- en sluitwerk dat er op zit en de vluchtroutes in de omgeving. Door uw woning goed te beveiligen met nog beter hang- en sluitwerk en sloten ook echt te gebruiken kunt u de kans op een inbraak verkleinen.

Oplettende buurt
Een waakzame buurt is minder aantrekkelijk voor inbrekers en insluipers. Wanneer u iets verdachts ziet in uw buurt kunt u bellen met het noodnummer 112. Daarnaast zijn er in de gemeente Hellendoorn verschillende Whatsapp-groepen actief. Diverse buurten kwamen met het eigen initiatief om zo'n groep op te richten, in samenwerking met de gemeente en politie. Kijk voor een overzicht van deze groepen op: www.hellendoorn.nl/whatsapp. Is er in uw buurt nog niet zo'n preventiegroep? Neem dan contact op met de politie; deze kan u adviseren over de opzet ervan. Mail hiervoor naar bert.van.eijk@politie.nl of debby.toebes@politie.nl

Herken uw spullen
De politie adviseert ook om spullen goed op te bergen en van waardevolle items ook foto's en serienummers vast te leggen. Zo kunt u de politie helpen bij het herkennen en hopelijk teruggeven van uw kostbare spullen.

Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn 21 apr, 11:46
Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.
Koningsdag bij HOi is 'Samen Oranje' 21 apr, 10:10
Afbeelding
Eschlanderkapel Hellendoorn organiseert een fietstocht voor de hele familie 20 apr, 19:26
Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 20 apr, 14:13
Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 20 apr, 12:00
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 20 apr, 10:05