Afbeelding

Brenda Dollen wint Groot Hellendoorns Dictee 2019

Algemeen

NIJVERDAL - Brenda Dollen van de Prinses Beatrixschool uit Nijverdal is maandag spellingkampioen 2019 geworden met slechts 7 fouten. Zij deed mee aan de 22e editie van het Groot Hellendoorns Dictee in het ZINiN Theater in Nijverdal.

Maar liefst vier kinderen eindigden met 7 fouten. Na een spannende barrage werd Amber Otten van Op Weg tweede prijs winnaar. Devi Boers van De Brug eindigde op een derde plaats. Het gemiddelde aantal fouten was 15. Dit jaar deden 39 kinderen uit groep 7 en 8 van 20 verschillende basisscholen uit de gemeente Hellendoorn mee. Er werd opnieuw gebruik gemaakt van een invuldictee, dit keer gemaakt door Daniëlle Bakhuis. Tijdens het dictee met als titel 'Prank!' hoefden de kinderen alleen nog maar de moeilijke woorden in te vullen.

Beste basisschool
Basisschool Op Weg won de eerste prijs voor de scholen. De groepen 7 en 8 van deze school mogen nu gratis naar een jeugdfilm bij ZINema in Nijverdal. Een volle zaal met ouders, broertjes en zusjes, opa's en oma's heeft genoten van deze leuke krachtmeting en een randprogramma.

De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 1 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 3 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 5 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 17 uur geleden
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 19 uur geleden
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 22 uur geleden
Afbeelding
Column: Vakmanschap... gisteren
In 'Wat bezielt je' vertelt Paul Janse over zijn leven en zijn geloof, dat door de jaren heen veranderd is.
Paul Janse schuift aan bij Wil de Bruine in Wat bezielt je 18 apr, 10:12