Afbeelding

Lise Rutgers pakt goud bij de junioren

Algemeen

HENGELO/NIJVERDAL - Op zaterdag 14 december vond in Hengelo de tweede kwalificatiewedstrijd turnen plaatst voor de N3/N4 en 3e divisie dames turnen. De turnsters van G.V. Fysion Nijverdal kunnen zich met drie kwalificatiewedstrijden proberen te plaatsen voor de districtsfinale. Van Fysion deden in Hengelo 12 turnsters mee en zij mochten naar huis met maar liefs 8 top 15 klasseringen en 2 medailles.

In de jongste categorie – instap N3 – vielen helaas zowel Ezra Ronner als Sylvie Rodijk geblesseerd uit. Sophie Krukkert (7e) turnde een knappe wedstrijd. Ook Julia van Horen (14e) turnde goed; met name op vloer en rek. Bij de pupil 1 niveau N3 turnde Lynn van Tongeren een stabiele wedstrijd en liet al veel vooruitgang zien ten opzichte van de eerste kwalificatiewedstrijd en werd overall 12e van de 33 pupillen 1. Bij de pupillen 2 een mooi groen Fysion leger: Indy Meijerink (6e), Loes Nijendijk (12e), Elise Roelofs (22e) en Loïs Knobben (23e). Loes en Indy turnden een stabiele wedstrijd, bij Elise zat de dunne balk niet helemaal mee. Loïs liet op vloer maar liefst twee nieuwe elementen zien!

Karit Lorkeers turnde in de jeugd 1 N4 categorie een hele stabiele wedstrijd. Zonder grote fouten mocht zij net niet op het podium plaatsnemen en werd 4e. Bij de jeugd 2 divisie 3 turnde Demi Roosendaal een enorm goede wedstrijd. Dit werd beloond met een zilveren medaille. Bij de junioren turnden Lynn ten Dam en Lise Rutgers ook beide een foutloze wedstrijd en dat betekende een 12e plaats voor Lynn en verrassend goud voor Lise. Emma Jansen turnt bij de senioren categorie, waar ook het niveau erg hoog ligt. Met een mooi gelukte overslag schroef en een foutloze balk is Emma 9e overall geworden.

Op 25 januari wordt de 3e en laatste kwalificatiewedstrijd geturnd. Hierna zal blijken wie door mag stromen naar de districtsfinale.

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 16 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17