Afbeelding

Kerstkilo's eraf fietsen, wandelen of hardlopen

Algemeen

HELLENDOORN – Sportievelingen kunnen op zaterdag 28 december deelnemen aan de ZorgSaam Carbidtocht. Deze tocht is voor elk wat wils: een ATB-tocht voor mountainbikers, een trail voor hardlopers en nieuw dit jaar is een wandeltocht. Al deze evenementen komen tot stand dankzij een mooie samenwerking van de organisatoren.

Fiets Toer Club CC'75 organiseert al jaren tussen Kerst en Oud & Nieuw de Carbidtocht. "Enkele jaren terug werden wij benaderd als sponsor. De wielerclub beschikt niet over een eigen clubgebouw, dus nadat wij ons als sponsor verbonden hadden aan de Carbidtocht stelden wij graag ons pand op 28 december beschikbaar voor het uitgeven van de startnummers," vertelt fysiotherapeut Patrick ter Brugge van ZorgSaam. Hij heeft inmiddels buurman v.v. Hellendoorn en CC'75 ook met elkaar samen gebracht. "Want ook dit jaar kunnen alle deelnemers voor en na de Carbidtocht in de kantine van v.v. Hellendoorn terecht voor een hapje en een drankje. Heel gastvrij van v.v. Hellendoorn en tevens een win-win situatie voor hun clubkas." Wegens het succes van de eerste editie vorig jaar is er ook weer de Carbid Trail voor hardlopers en nieuw is de 10 km wandeltocht. "Naast mountainbikers kunnen ook hardlopers en wandelaars op 28 december hun kerstkilo's kwijtraken tijdens een prachtige route in de natuur rondom Hellendoorn. Kortom, mooie sportieve activiteiten waarbij CC'75, v.v. Hellendoorn en ZorgSaam samenwerken om mensen lekker te laten bewegen", meent Patrick ter Brugge.

Na-inschrijving kan op de dag zelf tot een half uur voor aanvang. Het vertrek is bij ZorgSaam Lopers Company aan de Koemaste 2C op Sportpark De Voordam in Hellendoorn. Kijk voor meer informatie op www.zorgsaamloperscompany.nl.

Afbeelding
Duurzaam Trappen en Fairtrade Happen 8 minuten geleden
Joep Wagenmans van VV Hellendoorn maakte de openingstreffer. (Foto: Wim Beunk)
Overtuigende winst VV Hellendoorn tegen SVVN 4 uur geleden
Steam Sister is een van de vele muzikale acts die tijdens de Nacht van Nijverdal van zich laten horen.
Nacht van Nijverdal bruist in centrum POLL 6 uur geleden
Er zijn vijf themasessies te volgen over mentale gezondheid, mediawijsheid, voeding, bewegen en slapen.
Gezond Leven is Kinderspel: themabijeenkomst voor ouders 8 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 9 uur geleden
Afbeelding
'Priscilla': Leven naast Elvis allesbehalve een sprookje 21 uur geleden
Afbeelding
Het einde is in zicht 8 mei, 12:45
Afbeelding
Creatieve inloopochtend voor minima 8 mei, 07:59