Afbeelding
Foto: Gebruiker

Nieuwjaarsvisite Twentse Sproak bij de Zevenster

Algemeen

HENGELO - 'n Kreenk vuur de Twentse Sproak (KTS) houdt zaterdag 11 januari de nieuwjaarsreceptie bij de Zevenster in Oele (foto).

Vanaf 15 uur staat de koffie klaar met iets lekkers erbij en worden de nieuwjaarswensen uitgewisseld. Na het welkomstwoord door het KTS-bestuur wordt het glas geheven op de toekomst van de Twentse streektalen.

Literair
Dit jaar is er ook een kort literair middagprogramma. Leden van 'n Kreenk dragen voor uit eigen werk. Daarna is er de traditionele stamppotmaaltijd met drie soorten "duurkok". Volgens KTS-secretaresse Alie van der Veer is het een goede maaltijd "zoonder flantuutn. We zijn voor onze nieuwjaarsreceptie al jaren te gast bij de Zevenster en dat bevalt ons uitstekend. Wat goed is moet je niet veranderen en de belangstelling groeit ieder jaar."

Aanmelden
Daarom is aanmelden ook verplicht. Dat kan per e-mail avanderveer@kreenk.nl of telefonisch 074 2911090. Meeste kans tussen 17.00 en 18.30 uur. Wie een dieet heeft kan ook dat doorgeven.

Kosten
De kosten bedragen voor de KTS-leden 17 euro per persoon. Niet-leden zijn ook welkom, maar zij betalen 23 euro. Er kan die middag contant betaald worden bij penningmeester Marlies Nijhuis, maar het geld mag ook overgemaakt worden naar NL20RABO01485.84.780

Taalinstituut
'n Kreenk zet zich al bijna 45 jaar in voor het behoud en de bevordering van de Twentse streektalen in het bijzonder en het Nedersaksisch in het algemeen. Een Kreenk telt ruim 500 leden die uit heel Twente komen. Een Kreenk heeft zich de afgelopen jaren zeer sterk gemaakt voor het krijgen van een eigen taalinstituut voor Twente. Dat is er ook gekomen en wel in Hengelo waar nu het Twentehoes gevestigd is in de openbare bibliotheek. Het Twentehoes valt organisatorisch onder de paraplu van het Historisch Centrum Overijssel/Overijsselacademie. Veel Kreenkleden werken vrijwillig op het Twentehoes.

Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 10 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 12 uur geleden
Afbeelding
Koning maakt kennis met talenten Kleurrijk 15 uur geleden
Afbeelding
Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema 18 uur geleden
Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 22 uur geleden
Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 23 apr, 21:50
Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 21 apr, 18:17
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 apr, 14:16