Afbeelding
Foto: svetikd

Bibliotheek zoekt voorlezers

Algemeen

RIJSSEN/HOLTEN - De Bibliotheek Rijssen-Holten zoekt voorlezers voor het programma "VoorleesExpress". Vrijwilligers van Stichting VoorleesExpress introduceren het voorleesritueel in gezinnen met kinderen tussen de 2 en 8 jaar en dragen zo bij aan het voorkomen van taalachterstanden.

Een vrijwillige voorlezer leest iedere week een uurtje voor, thuis bij een bepaald gezin. Gedurende twintig weken, op een vaste middag/ avond en tijd. Ouders en kinderen maken zo kennis met voorlezen, boeken en de Bibliotheek. Samen kijken ze hoe voorlezen een blijvende plek kan krijgen in het gezin. Voorlezen helpt kinderen bij hun taalontwikkeling en helpt daardoor achterstanden op school te voorkomen. Hier hebben kinderen hun hele leven plezier van.

Wilt u meedoen?
Om de VoorleesExpress goed te laten blijven functioneren zijn in Rijssen nieuwe vrijwilligers nodig. Als u wilt helpen, kunt u contact opnemen met projectleider Marga Schaafsma van de Bibliotheek Rijssen-Holten, e-mail: voorleesexpress@bibliotheekrijssenholten.nl, telefoon: 0548-513431.
Als voorlezer gaat u dus twintig weken lang op bezoek bij een gezin in de buurt. De ouders hebben zich vrijwillig aangemeld en zijn gemotiveerd, maar hebben zelf moeite om hun kinderen te stimuleren. U gaat het kind of de kinderen voorlezen, maar ook breder kijken op welke manier kinderen thuis meer gestimuleerd worden in hun taligheid. U coacht de ouders en streeft ernaar dat zij uiteindelijk zelfstandig hun kinderen meer gaan stimuleren in de taalontwikkeling. Samen gaat u de mogelijkheden en kansen binnen het gezin onderzoeken. Vrijwilligers krijgen goede ondersteuning en worden getraind in het voorlezen. De totale tijdsduur is 30 weken/ 50 uur, inclusief voorbereiding, training en alle contactmomenten. Zie ook de website: www.voorleesexpress.nl/locatie/rijssen-holten.

Afbeelding
Bas Leusenkamp plaats zich voor Nederlands kampioenschap 1 uur geleden
The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 14 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 15 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 21 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 23 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival gisteren
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 18 apr, 19:29
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 18 apr, 17:39