Afbeelding

Spectaculaire opkomst van Prins Twan I

Algemeen

NIJVERDAL - Vol spanning wachtte men zaterdagavond in de TiPi van de Schaatsbaan Nijverdal op het aantreden van de nieuwe Prins Carnaval en zijn Adjudant van Carnavalsvereniging de Gagelkealtjes. Uit het luik van de parkeergarage kwamen ze tevoorschijn. Toen de rook iets opgetrokken was, maakten we kennis met Prins Twan I (Schrijver) en zijn Adjudant Ramon (Engbers).

Het is voor het eerst dat de nieuwe prins van de Nijverdalse carnavalsvereniging bekend wordt gemaakt in de gezellige tipi-tent van de schaatsbaan. Meerdere carnavalsverenigingen uit de regio waren hierbij aanwezig. Prins Twan I is een carnavalsvierder in hart en nieren, een man bij wie het carnavalsbloed al van jongs af aan door zijn aderen stroomt. Iemand ook wel bekend als het talent van de Trotwaarband, de pijpentrekker van Teunis en de maarschalk van de Mensinkweg. Hij neemt de plaats in van de aftredende prins Marcel de eerste.

Carnaval in Nijverdal
Carnaval in Nijverdal was in de tijd van CV De Kotterboertjes een bruisend evenement met zelfs een eigen optocht. Na het ter ziele gaan van deze vereniging is het carnaval in Nijverdal een beetje doodgebloed. Een jaar of 15 geleden is CV de Gagelkealtjes ontstaan. In eerste instantie bedoeld om carnaval bij RKSV de Zweef te vieren. Na enkele jaren is er echter een 'harde kern' van echte carnavalsvierders ontstaan, die het idee hebben opgevat om het carnavalsgevoel van de tijd van de Kotterboertjes te laten herleven in Nijverdal. Sinds enkele jaren worden de katholieke basisscholen in Nijverdal en Hellendoorn bezocht op de vrijdag voor carnaval om te proberen de kinderen ook te besmetten met het carnavalsvirus. Immers, de jeugd heeft de toekomst… Aansluitend wordt op deze vrijdag een kindercarnaval gehouden waar alle kinderen uit de gemeente welkom zijn.

Sleuteloverdracht
Burgemeester Anneke Raven zal symbolisch de sleutel overdragen aan de nieuwe prins. Dit gebeurt op donderdag 13 februari. Vrijdag 14 februari viert de Nijverdalse carnavalsvereniging het carnaval en zaterdag 15 februari is het gezelschap van de prins aanwezig bij de speciale carnavalsmis in de katholieke kerk in Hellendoorn.

Foto: Reike Podt, Op Naar Nijverdal

Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 44 minuten geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 1 uur geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 13 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 15 uur geleden
Afbeelding
Koning maakt kennis met talenten Kleurrijk 18 uur geleden
Afbeelding
Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema 21 uur geleden
Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 gisteren
Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 23 apr, 21:50