Afbeelding
Foto: Piek www.piek.cc

Indringende theaterbewerking van bestseller 'Tonio'

Algemeen

NIJVERDAL - De indrukwekkende, rauwe bestseller van A.F.Th. van der Heijden over het verlies van zijn 21-jarige zoon Tonio, is nu bewerkt voor het theater. In deze voorstelling staat de zoektocht van de ouders om samen overeind te blijven centraal. Waar de moeder uit alle macht probeert om niet weg te glijden in verdriet, bijt de vader zich vast in het verzamelen en vastleggen van feiten. In samenwerking met Zorg Accent is 'Tonio' op donderdag 16 januari in het ZINiN Theater te zien.

De indringende roman 'Tonio' won in 2012 de 'Libris literatuurprijs'. Inmiddels zijn al meer dan 200.000 exemplaren verkocht en won Van der Heijden de 'Constantijn Huygens-prijs' en 'P.C. Hooft-prijs'. De verfilming van Paula van der Oest uit 2016 bereikte al snel een gouden film-status en werd uitgeroepen tot beste boekverfilming. De theaterbewerking zoomt in op de relatie tussen de schrijver en zijn vrouw Mirjam. Porgy Franssen en Jaqueline Blom nemen de hoofdrollen op zich in de theaterbewerking die nog dagenlang door je hoofd zal spelen.
Grootst denkbare verlies
'Tonio' is een theatervoorstelling die in beeld brengt wat het met je relatie doet als je samen het grootst denkbare verlies meemaakt. Hoe blijf je elkaar vinden en steunen als grote emoties als verdriet, woede en wanhoop hun intrede doen? Drijft het verlies de ouders uit elkaar of zijn ze in staat elkaar te troosten?

Kaarten reserveren
Reserveer uw kaarten nu via www.zinin.com. Kaarten zijn ook te reserveren via de reserveerlijn (0548)624489 of aan de theaterkassa bij de Tourist Info in Nijverdal.

Afbeelding
Bootcamp for Kids in de meivakantie 1 uur geleden
Afbeelding
Scouting de Reggegroep houdt fietspuzzeltocht 3 uur geleden
Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 6 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 7 uur geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 19 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 21 uur geleden
Afbeelding
Koning maakt kennis met talenten Kleurrijk 23 uur geleden
Afbeelding
Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema 24 apr, 11:51